Van élet a pucér csajokon túl! Legénybúcsú programok azoknak, akik inkább kihagynák a sztriptízbárokat

Forrás: Thinkstock -
kaland sztriptízbár extrém utazás síelés legénybúcsú kocsmatúra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nehéz megszervezni egy olyan legénybúcsút, ami minden résztvevő számára különleges élményt nyújt, nem unalmas, nem fullad kollektív lerészegedésbe, és ahol nem a lengén öltözött táncosnők jelentik az esemény fénypontját. De akkor hogyan lehet kreatívan újragondolni ezt a már-már közhelynek számító témát? Megmutatunk néhány szórakoztató alternatívát!

Extrém kalandok a levegőben

A nőtlenség végét természetesen meg kell ünnepelni, így érthető, hogy mindenki igyekszik a legtöbbet kihozni belőle. Felemelkedni az égbe, és madártávlatból megcsodálni a tájat valóban életre szóló ajándék, ami nem csak a vőlegény emlékezetébe vésődik be. Egy helikopteres sétarepülés a hegyek és gleccserek világába önmagában is feledhetetlen élmény: az Eiger, a Mönch és a Jungfrau sziluettje, az Aletsch-gleccser (az Alpok legnagyobb jégfolyója) és a Matterhorn fenséges látványa könnyen rabul ejti a fantáziát. A Berni-felvidék turistaközpontjában található szálloda ideális hely az utolsó szabad napok ünneplésére, ami páratlan wellnesskezeléseivel és kulináris sokszínűségével hozzájárul a vendégek felfrissüléséhez.

Az Aletsch-gleccser Forrás: Thinkstock

Mindenből a legjobbat

Télből nyárba típusú kiruccanást is szervezhettek egy trópusi országba, ha úgy tartja kedvetek, és megengedi a pénztárcátok. Cabo San Lucas egy klasszikus legénybúcsúhelyszínnek számít nemcsak Mexikóban, hanem az egész világon, méghozzá jó okkal. Itt tényleg megvan minden, ami a tökéletes kikapcsolódáshoz szükséges: fehér homokos strandok, szikrázó napsütés, pezsgő éjszakai élet, ínycsiklandó ételek. Ha a baráti társaság rajong a vízi sportokért, széles palettából válogathatnak, wakeboard, jet-ski, kajak és víz alatti robogó bérlésére is van lehetőség, és remek hajótúrák tehetők a környéken. És ha a vőlegény igazi adrenalinbombára vágyik, akár még a flyboardot is kipróbálhatja!

Forrás: Thinkstock

A Life.hu extra tippje

Szkippelve az unalmas és erőltetett kliséket, búcsúztassátok a vőlegény szabadságát Európa egyik legvarázslatosabb szigetén. A napsütötte Szicília valóban a tökéletes hely az esküvő előtti stresszoldásra, és bármelyik szegletét is választjátok, az élmény garantált! Hosszú hétvégézz a nap szigetén 166.900 forint/fő/3 éjtől.

Így maxoljátok ki a hétvégét!

Egy jól sikerült bulit bizony sokáig fognak emlegetni a barátok. Ennek kimenetele nagyban múlhat a helyszínen is. A megszokott éttermek és ingerszegény hotelek helyett nyitottak lennétek valami újra? Egy sírégió formabontó úti cél, és szuper módja annak, hogy a vőlegény esküvője előtt együtt töltsétek az időt. Számos helyen kínálnak csoportos kedvezményeket, így egy néhány napos kiruccanást egész olcsón megúszhattok. A csillogást kedvelők nem fognak csalódni Madonna di Campiglióban, a Dolomitok legexluzívabb sícentrumában, Saalbach-Hinterglemm pedig hatalmas kedvenc az après-ski szerelmesei körében. Nincs más dolgotok, mint felcsatolni a léceket, és irány a lejtő!

Forrás: Thinkstock

Kocsmatúra Prágában

A sörfőzdetúrák egyedülálló élményt adnak az érzékszerveknek, és közben sokat lehet tanulni a készítési folyamatokról is. A legtöbb nagyvárosban vannak olyan sörfőzdék, ahol saját receptúra alapján készült finomságokat kínálnak, és Prága ebből a szempontból is kiváló választás. A cseh fővároshoz közeli Velké Popovice a Kozel sörről ismert, a Staropramen Látogatóközpontban pedig megismerkedhettek a híres prágai sör történetével. Ha a túrák között egy kellemes ebédet terveztek, a Nota Bene egyszerűen kihagyhatatlan, mert isteni az ételük, és a kisebb sörfőzdék termékei is szerepelnek a kínálatukban. Szintén lenyűgöző menüvel büszkélkedhet a Vencel tér és a Nemzeti Színház között lévő U Medvídků, ahol a legerősebb cseh sört, az X33-at is megkóstolhatjátok.

Forrás: Thinkstock

Csajok nélkül is fel lehet pörgetni az adrenalint

Mindenki tudja, hogy a legtöbb legénybúcsún sztriptíztáncosok is felbukkannak, de vannak más módjai is az adrenalin növelésének. A raftingolás egyedülálló alternatívát kínál az "utolsó szabad hétvége" megtartására, és egy ilyen program parádés szórakozás lehet a résztvevők számára. Tirol több mint 120 kilométernyi folyóval büszkélkedhet, és vadvízi evezés szempontjából igen gazdag a lehetőségek tárháza. A habzó fehér vizek minden izgalmas részletét megtapasztalhatjátok az Imst-szurdokban, ami Európa egyik legnépszerűbb raftinghelye.

Forrás: Thinkstock

A Life.hu tippje

Ha mégis úgy dönt a társaság, hogy a bűnös élvezeteknek hódolna, számos vigalmi negyed található a világ különböző pontján. Összegyűjtöttük a legkülönlegesebbeket. Íme!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.