Egy város, ahol ingyen lehet megszállni, ha összehoztok egy babát

2016.12.01. 19:49

Ha olaszországi kiruccanást terveztek a pároddal, és Assisi már régóta szerepel a bakancslistátokon, most aztán tényleg eljött az ideje a látogatásnak. Hogy miért? A bájos középkori városban több olyan szálláshelyet lehet találni, ami azzal csábítja vendégeit, hogy amennyiben ott fogan meg a gyermekük, visszakapják a pénzüket. Íme, egy kis kedvcsináló a babaprojekthez. 

Ősz végi kalandozások 

Bár minden évszaknak megvan a maga bája, az őszi Umbriában van valami igazán különleges. Az Itália zöld szíveként is emlegetett régió ilyenkor a legváltozatosabb arcát mutatja: az egyik pillanatban ködbe burkolózik, a másikban meg ragyogó napsütésben pompázik. Az erdővel borított dombok és a hegytetőre épült települések ámulatba ejtik az embert, nem beszélve a helyi ételekről, amelyek évszázados hagyományokat őriznek. 

Assisi város a kelő nap fényébenForrás: Thinkstock

A Perugia megyében található Assisi a világ egyik leglátogatottabb zarándokhelye, leginkább arról híres, hogy itt született Assisi Szent Ferenc, a ferences rend alapítója és Szent Klára, a klarissza rend alapítója. A kisváros minden szeglete történelemmel van átitatva, és a képeslap szépségű utcák mellett az ott élők kedvessége is magával ragadja a látogatót. 

Termékenységi szoba? Igen, jól hallod! 

Assisi különlegessége azonban nemcsak a történelmi nevezetességekben rejlik, hanem abban is, hogy sajátos módon igyekszik magához csalogatni a turistákat. Abban a reményben, hogy növeljék az ország termékenységi rátáját és a térség vonzerejét – ami jelentősen csökkent a földrengések miatt – Assisi turisztikai szereplői „Fertility Room” (termékenységi szoba) névvel kampányt indítottak

Azok a párok, akik igazolni tudják, hogy a szálláson fogant a gyermekük, visszakapják a pénzüketForrás: Thinkstock

Azok a párok, akik születési anyakönyvi kivonattal igazolni tudják, hogy gyermekük a programban részt vevő szálláshelyek egyikén fogant meg, plusz egy alkalmat kapnak ajándékba, vagy visszafizetik számukra a teljes szállásköltséget.  Bár számos bírálója akadt e különös kezdeményezésnek, úgy tűnik, hogy a turisták egyre nagyobb számban érdeklődnek a „termékenységi szobák” iránt. 

Pihenjetek, kiránduljatok, szerelmeskedjetek! 

Eddig tíz szállásadó csatlakozott a novemberben meghirdetett programhoz, így kedvetekre válogathattok, hogy melyiket választjátok a kikapcsolódás helyszínéül. Ha nagyra értékelitek a természetközeliséget, a Subasio Természeti Parkban található családi birtok autentikus bájával, lenyűgöző panorámájával ideális választásnak tűnhet. A környéken számos kirándulási lehetőség akad, és a nagy séták után bizonyára jól fognak esni azok a finomságok, amikkel a házigazdák kedveskednek. Olyan helyre vágytok, ahol átélhetitek egy relaxáló hétvége minden pozitív hatását? Assisitől mindössze 7 km-re, dombok és olajfák ölelésében bújik meg az a „holiday farm”, ami nem csupán látványával, de illatával is beindítja az érzékeket. 

Autentikus szálláshely a Subasio Természeti Parkban található családi birtokForrás: basalettoagriturismoassisi.it

Az apartmanok berendezése igazán kényelmes, a kertben fenyőfák, levendula- és rozmaringbokrok sorakoznak, a teraszokról pedig csodálatos kilátás nyílik az umbriai völgyre.  Ha inkább a városban maradnátok, és elegáns környezetben töltenétek az időt, a Szent Klára-bazilikához közeli hotel garantáltan elnyeri a tetszéseteket. A szobák mindegyike minibárral, műholdas tv-vel és fürdőszobával felszerelt, némelyik 18. századi freskókkal, némelyik hatalmas ablakokkal díszített. Az étteremben a nemzetközi konyha különlegességei mellett a helyi fogásokat is érdemes megkóstolni, az esték pedig a koktélokról szólnak, amit elszürcsölhettek a hangulatos bárban. 

OlaszországAssisigyermektermékenységbaba