Kálci gasztroblogger most az amerikai csokis keksz elészítését mutatja meg nektek. 

Hozzávalók (16 db-hoz):

 220 g búzafinomliszt
 20 g keményítő
 1 lapos teáskanál sütőpor
 140 g cukor
 140 g puha margarin (Vénusz vaníliaízű sütőmargarint használtam)
 1 tojássárgája
 150 g süthető étcsoki pasztilla

Elkészítés: 
A cukrot az olvasztott margarinnal habosra keverjük, majd belekeverjük a tojás sárgáját is. Ebbe megy
a lisztes, keményítős, sütőporos keverék. Ha úgy kb. összekeveredett, akkor megy bele a csokipasztilla. 45 g-os gombócokat csinálunk, amit sütőpapíros tepsire rakunk.
Ha mind a 16 a tepsin van, akkor egyesével megnyomjuk őket, hogy kicsit laposabbak legyenek.
160 fokos előmelegített sütőben 20 percig sütve biztos, hogy puha marad a végeredmény, de nem
igazán lesz szép a színe Amikor kivettük a sütőből hideg helyre tesszük és nem nyúlunk hozzá addig, amíg teljesen ki nem
hűlnek.

Forrás: Kálcirecept