világbajnok Nádas Tamás műrepülő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Pénteken délután elhunyt a többszörös magyar műrepülőbajnok Nádas Tamás, amikor Katarban egy repülőnapon a gépe egy fejjel lefelé végrehajtott gyakorlat közben lezuhant - írja a Dehir.hu nyomán az Origó.

A motoros műrepülő világbajnok az idei év elejét a közel-keleti bemutatóknak szentelte, előbb az Egyesült Arab Emírségekben vett részt repülőnapokon, majd körútjának a második állomására, Katarba utazott, ahol először láttak műrepülést a helyiek.

Pénteken délután a Qatar Racing Club gáláján, az Al Khor repülőnapon vett részt, amikor a gépe egy fejjel lefelé végrehajtott gyakorlat közben lezuhant. A verseny rendezősége törölte a bemutató további programját.

Egy néző rögzítette a tragikus pillanatokat:

Nádas Tamás 1998-ban, 29 évesen egy sétarepülés alkalmával került kapcsolatba a repüléssel. A 2007-es év hozta meg számára az áttörést, amikor megkapta az EXTRA 300 LP típusú repülőgépet, ezzel már méltó ellenfélként vehetett részt a versenyeken. Két évvel később a Csehországban rendezett Karlovy Vary CAP-on összesítettben ezüstérmet nyert, majd júliusban a magyar műrepülő-bajnokság abszolút győztese lett. Szintén ebben az évben a Lengyelországban rendezett műrepülő Európa-bajnokságon a Q programban aranyérmet szerzett, majd a következő évben megrendezett, 92 résztvevős világbajnokságon a nyolcadik helyen zárt.

A 2012-es, Nyíregyházán rendezett vébé szabadprogramjának az aranyérmese lett, 2013-ban őt választották meg Magyarországon az év műrepülőjének.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.