Kelenföldi pályaudvar Keleti pályaudvar utaspróbaüzem átadás 4-es metró
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nyolc év után elkészült a Kelenföldi pályaudvart a Keletivel összekötő négyes metró. Péntektől déltől vasárnap üzemzárásig ingyen utazhatunk rajta - írja az Origo.hu. 

A Kelenföldi végállomáson pénteken reggel 9-kor átadták a 4-es metrót, déltől pedig elkezdődik az utasforgalmi próbaüzem. A végleges használatbavételi engedély hat hónap "üzemszerű hibamentes működés után" adható ki. Kövesd az Origo.hu percről-percre tudósítását az M4-ről!

Fotó: Mudra László - Origo

A 7,4 kilométeres négyes metróvonal Kelenföld vasútállomást köti össze a Baross téri Keleti pályaudvarral. A metrószerelvényeket a francia Alstom cég szállítja, ezek külsőre megegyeznek a 2-es vonalon közlekedő Metropolis kocsikkal, de a 4-es metró teljesen automata vezérlésű. Az első időszakban azonban még vonatkísérő személyzet lesz a szerelvények vezetőállásaiban.

Az utasok a 4-es metrót ingyenesen használhatják péntektől a vasárnapi üzemzárásig, döntött a Budapesti Közlekedési Központ igazgatótanácsa, mert "a fővárosnak elemi érdeke, hogy az új vonalat az utazóközönség minél hamarabb megismerje és használatba vegye".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.