Megint jön az árvíz

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu -
eső Rába védekezés árvíz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A vasárnapi eső után mélyebben fekvő házakat vehet körbe, alsóbbrendű utakat önthet el az árvíz Vas megyében. A Rábán Szentgotthárdnál másodfokú a készültség.

Áradnak a folyók Vas megyében, a Rába hétfőn harmadfok közelében tetőzik Szentgotthárdnál – írja az Origo az MTI-re hivatkozva. Vasárnap délelőtt intenzív esőzés kezdődött a Rába vízgyűjtőjén, ahol 14 óra alatt átlagosan 50 milliméternyi, a vízgyűjtő középső részén azonban 70 milliméternyi eső hullott. Emiatt a Rábán és annak mellékfolyásain - a Répcén, a Gyöngyösön, a Pinkán - jelentős árhullám alakult ki.

Margit híd a 2013-as árvíz idején Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Várhatóan a Rába mentén Csákánydoroszlónál az úgynevezett Dózsa-ligetet ismét elönti majd a víz, illetve Gasztony község közelében is körülvehet néhány mélyebben fekvő házat a víz. Ezeken a helyeken szükség lesz védekezésre is. A folyó körmendi szakaszán szintén jelentős árhullám várható, ott kedd délelőttre várják a tetőzést. A Rába-völgyben több völgyi út elöntésére, néhány alsórendű úton lezárásokra kell számítani.

A Répce- és a Gyöngyös-patak mentén is figyelőszolgálatot tartanak, Gyöngyösön Lukácsháza mellett megnyitották a víztározót. A Répce áradása miatt lezárták a Bük és Acsád közötti összekötő utat, a közlekedők Bükről Csepreg felé kerülhetnek.

Tavaly Budapesten eddig sosem látott árvízzel kellett megküzdenünk. A 2013-as árvízi képeket IDE kattintva nézheted meg!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.