Csak ízelítő volt a vasárnapi vihar

zivatar tűzoltó vihar ízelítő riasztás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A heves zivataros időjárás miatt országszerte 45-ször riasztották a tűzoltókat az elmúlt 24 órában. És ez még csak a kezdet... Az OMSZ előrejelzése szerint károkozó szél és nagyméretű jég is jöhet. 

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője azt mondta: elsősorban a viharos szél, de a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék miatt is volt dolguk. Több helyen kellett a csapadékvizet eltávolítani a pincékből - írja az MTI.

Forrás: MTI/Varga György

A leszakadt ágak és kidőlt fák hat helyen a közúti forgalmat is akadályozták egy ideig. Előfordult, hogy felsővezetéket szakított le a faágak, továbbá három épületkárnál is kérték a tűzoltók segítségét. A legtöbbször a fővárosban riasztották a tűzoltókat, elsősorban a viharos szél által okozott károk miatt.

Úgy tűnik, ez még csak a kezdet volt. Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetése szerint hétfőn a déli óráktól az északkeleti megyékben, késő délutántól az Alpokalján is kialakulhat néhány zivatar, amelyeket átmenetileg viharossá fokozódó szél, esetleg kisebb méretű jéggel kísérhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17-20 fok között valószínű.

Az országos előrejelzés szerint a héten sok eső várható, többször megerősödik, néhol viharossá fokozódik a szél. A hőmérséklet a hét folyamán helyenként 20 fokig emelkedhet, de lesznek területek, ahol csak 10 fokig melegszik a levegő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.