Új fordulat: beszámítható volt Pistorius a gyilkosság idején

Forrás: MTI/EPA/Ihsaan Haffejee -
gyilkosság beszámíthatóság Oscar Pistorius paralimpikon tárgyalás mentális zavarok
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A pszichológiai vizsgálat szerint nem volt semmilyen mentális zavara a dél-afrikai paralimpiai futónak, amikor tavaly februárban feltehetőleg megölte modell barátnőjét.

Oscar Pistorius pere hétfőn folytatódott a mentális állapotáról készült pszichológiai vizsgálat ismertetésével. A védelem pszichológusa, Merryll Vorster korábban azt vallotta a bíróságon, hogy a sportoló gyerekkora óta szorongásos zavarral küzd, miután 11 hónaposan amputálni kellett mindkét lábát, 14 évesen pedig meghalt az édesanyja – írja az Origo.

Forrás: MTI/EPA/Ihsaan Haffejee

Pistorius tagadja, hogy szándékosan lőtte le a barátnőjét, és azt állítja, hogy véletlenül találta el, miután pánikba esett, mert azt hitte, betörtek a házba. A védelem és a vád is elfogadta a mostani pszichológiai vizsgálat eredményét. Pistorius mentális zavara ugyanakkor büntetőjogilag nem tette volna felelőssé őt a gyilkosságért. A 27 éves paralimpai bajnokot egy hónapon át vizsgálták a pszichológusok Pretoriában. A sportoló pere márciusban kezdődött. Ha bűnösnek találják, életfogytig tartó börtönbüntetésre is ítélhetik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.