Van kinek szurkolni a focivébé után is, sőt, most kell csak igazán!

Forrás: MTI/Kovács Tamás -
Brazília Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda focivébé Benedek Tibor Budapest vízilabda-Eb 2014
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Július 14-én kezdődik a vízilabda Európa-bajnokság a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában. Mivel hazánk a rendező és Benedek Tibor csapata tavaly vébégyőzelmet aratott, így nagy a nyomás a srácokon. Elkél a szurkolás!

Még nagyban a brazíliai focivébé lázában égünk, de máris itt egy újabb nagyszabású sportesemény: a hazai rendezésű vízilabda-Eb. Kontintensviadalt legutóbb 2001-ben szervezett Magyarország, akkor a Sydneyben olimpiai aranyérmes csapat az elődöntőben kikapott az olaszoktól, és végül bronzérmesként zárt. A hazai pálya mindenképp előnyt jelent majd, ugyanakkor ilyenkor a felhajtás és az elvárás miatt a teher is nagyobb a játékosokon – írja az Origo.

Forrás: MTI/Kovács Tamás

Benedek Tibor fiaira már a csoportban is kemény ellenfelek várnak, sorrendben Spanyolország, Franciaország, Szerbia, Németország és Horvátország. A nőknél a mieink a görögökkel, a hollandokkal és a britekkel kerültek egy négyesbe, és Merész András csapatának önbizalmat adhat, hogy az Eb előtti utolsó felkészülési tornán a legjobb európaiként zárt, másodikként az Egyesült Államok mögött – írja az Origo, ahol a teljes csapatbeosztást is meglesheted.

A magyar férfi válogatott minden nap 20.30-kor játszik, míg női csapatunk 17.30-kor száll vízbe – a csoportmeccsek után elvben már program szerint kell haladni, azaz a helyezésünktől függ, hogy maradunk-e a 20.30-as kezdésnél vagy előbb meccselünk. A részletes menetrendért KATT IDE!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.