Videóra vette egy biciklis, ahogy leszorítja és fellöki a BKV busz

Forrás: Thinkstock -
gázolás videó BKV kirúgás bicikli busz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kerékpáros kamerája rögzítette, ahogy a busz az orrával a járdára löki fel a biciklist, majd lassítás nélkül továbbhajt. Azt mondja, nem vette észre a férfit. A sofőr mostantól nem vezethet.

Mától nem vezethet az a buszsofőr, aki a Thököly úton egy buszsávval közös kerékpársávban leszorított egy biciklist, és továbbhajtott. A kerékpátos eltalálta a korlátot a jobb mellkasával, eltörte hét bordáját, azok átszúrták a tüdejét, légmelle lett, és levált a tüdeje egy része. Öt napot töltött az intenzíven, aztán három hetet a kórházban. Legalább még egy hónap, mire képes lesz ismét dolgozni. A kerékpáros videóra vette az esetet – írja az index.hu. Íme:

A sofőr az eset után azt állította, nem vette észre a kerékpárost. Az utasok azonban látták, mi történt, és miután szóvá tették, a vezető a következő megállótól ment vissza a helyszínre.

A portál úgy tudja, a sofőrt csak azért mától tiltják el a volántól, mert az eset eddig csak egy sima kerékpáros-balesetként lett kezelve a BKV-nál. A videó nyilvánosságra kerülése után jöttek rá, hogy másról lehet szó. A cég munkáltatói eljárást indított a buszsofőr ellen.

Ahogy a Life.hu is beszámolt róla, korábban egy hasonló eset történt Nagy-Britanniában is. Akkor a vétkes egy autós volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.