Elérte az Ebola-járvány az USA-t?

Forrás: AFP -
járvány USA ebola New York beteg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az amerikai kormány több megelőző intézkedést léptetett életbe a légi- és tengeri kikötőkben annak megakadályozására, hogy az Ebola-járvány elérje az Egyesült Államok területét - közölte Josh Earnest, a Fehér Ház szóvivője.

Az Egyesült Államokba tartó utasokat a repülőgépekre való felszállás előtt, majd a leszállás után is megszűrik. Az amerikai járványügyi hivatal szakértői kiképzést tartottak a vám- és határőrség embereinek a tünetek felismeréséről. A fertőzötteket egészségügyi szakember juttatja el a kikötőkben és repülőtereken kialakított elkülönítő helyiségekbe - tudta az MTI.

Forrás: AFP

Közben egy New York-i kórházban megkezdték egy elkülönített, nemrégiben Nyugat-Afrikában járt férfi vizsgálatát, akinél a betegségre jellemző magas lázat, illetve gyomor- és bélrendszeri tüneteket észleltek. Még nem tudni, ebolában szenved-e. A CNN szerint a páciens leleteiből valószínűleg csak kedden fog kiderülni, hogy valóban Ebola-vírus fertőzte-e meg.

Az Ebolát csaknem 40 évvel ezelőtt észlelték először Afrikában. A veszélyes betegség emberi testnedvekkel történő érintkezés útján terjed. Mostanáig sem bizonyítottan hatásos oltóanyagot, sem gyógyszert nem sikerült kifejleszteni ellene.

Megpróbálták ellopni a Szépművészeti Múzeum egyik képéthttp://www.life.hu/news/20140804-a-szepmuveszeti-muzeum-es-a-magyar-nemzeti-galeria-art-on-the-street-from-budapest-cimu-madridi.htmlA Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria Art on the Street from Budapest című, madridi szabadtéri kiállításán egy francia turista megrongálta és el akarta lopni egy Leonardo-grafika másolatát - adta tudtul az MTI. NewsOrigoLeállt a Facebook - Csupán egy hibaüzenetet kaptunkhttp://www.life.hu/news/20140801-augusztus-1-jen-penteken-este-leallt-a-facebook.htmlPénteken délután hat óra előtt pár perccel eleinte nehézkesen töltött be, majd elérhetetlenné vált a Facebook. Az oldalon a Sorry, something went wrong hibajelentést olvashattuk. Azóta minden helyreállt.News--Kukkolóparadicsom: látványvécét építettek egy berlini szállodábanhttp://www.life.hu/news/20140801-a-25hours-hotel-bikini-berlin-tizedik-emeleten-levo-vecek-falai-uvegbol-vannak.htmlFura hotelre leltünk Berlinben. Vajon orbitális baki vagy a vécézési szokások (esetleg a vécéfóbiások terápiás kezelésének extrém módszerének szemléltetése) újragondolása állhat a szokatlan megoldás háttérében? Ugyanis, ha a járókelők felnéznek az állatkert melletti új szálloda tizedik emeletére, vécén ülő üzletemberekkel és turistákkal akadhat össze a tekintetük.NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.