Időjárás: Augusztus 20-án felhős, esős időnk lesz

Forrás: Thinkstock -
eső zivatar felhő időjárás zápor előrejelzés augusztus 20.
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A jövő hét elején még száraz napos idő várható, szerdán, augusztus 20-án többfelé várható zápor, zivatar, a hétvégére viszont ismét visszatér a napos, meleg idő - röviden így tudjuk összefoglalni arra a kérdésre a választ, hogy milyen idő lesz.

Hétfőn túlnyomóan derült, száraz idő várható, de napközben többfelé megélénkül, nyugaton helyenként meg is erősödik a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 24-27 fok között alakul.
Kedden még gyengén felhős, napos, száraz idő ígérkezik, de estétől nagyjából a Szombathely-Budapest-Miskolc vonaltól északra már több helyen valószínű zápor, zivatar.

Forrás: Thinkstock

Szerdán, augusztus 20-án sok felhő lesz az égen, inkább csak rövid időszakokra süthet ki a nap. Többfelé várható zápor, zivatar, legkésőbb az Alföldön. Elsősorban a Dunántúlon megerősödhet a légmozgás, zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A minimumhőmérséklet 13-19 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 25-30 fok között alakul, de északnyugaton ennél hűvösebb lesz.
Csütörtökön is többfelé várható záporeső, helyenként zivatar, pénteken viszont már napos idő várható, legfeljebb elvétve fordulhat elő záporeső.
Szombaton és vasárnap is napos idő várható, de helyenként még előfordulhat záporeső. Szombaton napközben 22-26 fok között alakulnak a maximumok. Vasárnap 23-27 fokig melegszik a levegő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.