Megvan, ki követte el a nemi erőszakot a fonyódligeti gólyatáborban

Forrás: Thinkstock -
nemi erőszak rendőrség gólyatábor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Blikk értesülései szerint korábban két eljárás is indult az ellen a férfi ellen, aki a gyanú szerint megerőszakolt egy lányt az ELTE Tanító- és Óvóképző Karának fonyódligeti gólyatáborában. 

Korábban a Life.hu is megírta, hogy valószínűleg a rendezvény 38 éves fotósa volt az elkövető, aki korábban többször is járt a kar gólyatáboraiban. A gyanúsított korábban már két alkalommal, hasonló bűncselekmények miatt állt a bíróság előtt. A Blikk értesülései szerint a gyanúsított K. Sándor Szilárd, akit 1996-ban már büntettek erőszakos közösülés miatt, 2004-ben pedig szemérem elleni erőszak ügyében indult ellene eljárás, az elmúlt napokig az ELTE Bölcsészettudományi karának hallgatója volt.

A Havaria Press értesülése szerint még a hét végén alapos házkutatást tartottak a gyanúsítottnál, lefoglalták a fényképezőgépét, számítógépét és ruháit is, amiket vegyész szakértő vizsgál. Úgy tudni, hogy a férfi beismerő vallomást tett.

Mivel az illető szervezőként vehetett részt a rendezvényen, a gólyatábor előkészítése nem kellő gondossággal történt, emiatt a közreműködőkkel szemben is felelősségre vonást kezdeményeznek. A vizsgálat lezárásáig felfüggesztik a tanító- és óvóképző kar hallgatói önkormányzatának működését.

Forrás: Thinkstock

A bűncselekmény augusztus 30-án, szombat hajnalban fél 4 körül történt Fonyódligeten. A lány megpróbált ellenállni a férfinak, aki ezért először megverte, majd meg is erőszakolta. Az eset az ELTE Tanító- és Óvóképző Kar gólyatáborában történt. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság nemi erőszak miatt indított nyomozást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.