erkölcsi bizonyítvány rektor HÖK nemi erőszak ELTE gólyatábor Mezey Barna bejutás egyetem szigorítás felfüggesztés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ELTE rektora sajtótájékoztatóján azt mondta, ha bebizonyosodik a felelősségük, akkor az ELTE tanárképzőjének HÖK-vezetését is kirakhatják az egyetemről, miután az általuk szervezett gólyatáborban az egyik fotós megerőszakolt egy lányt a hétvégén.

Felfüggesztette az ELTE vezetése annak a Hallgatói Önkormányzatnak a működését, amelynek gólyatáborában megerőszakoltak egy elsőéves lányt. Fegyelmi vizsgálatok sora indult, végső esetben akár ki is rúghatják a felelősöket – írja az Origo.

Mezey Barna Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Mezey Barna, az ELTE rektora az eset miatt már miniszteri szinten is egyeztetett, elképzelhető, hogy szigorodnak a felsőoktatásba jutás feltételei. Azt szeretnék, ha ezentúl az egyetemi felvételihez erkölcsi bizonyítványt is csatolnának a jelentkezők.

A rektor megerősítette azt is, hogy a gyanúsított az ELTE harmadéves informatikus-könyvtár szakos hallgatója. A 38 éves férfiról, aki a táborban fotós-szervező minőségben volt jelen, azt a lapinformációt is megerősítette, hogy büntetett előéletű volt.

A tanárképző dékánja, Mikonya György is jelen volt a sajtótájékoztatón, ő azt mondta, hogy felvették a kapcsolatot az áldozattal, igyekeznek megszervezni, hogy a tanulmányait folytatni tudja (illetve el tudja kezdeni) – tudósít a hvg.hu.

Gólyatáborbotrány: "A szülők tehetetlenek, az intézmény felelőssége viszont óriási"http://www.life.hu/intim/20140901-elte-tok-tanito-es-ovokepzo-kar-golyataboraban-megeroszakoltak-egy-fiatal-lanyt.htmlAhogy arról a Life.hu is beszámolt, augusztus 30-án hajnalban szexuálisan bántalmaztak egy fiatal lányt az ELTE Tanító- és Óvóképző Kar gólyatáborában. A Kaposvári Törvényszék közlése szerint hétfőn előzetes letartóztatásba helyeztek egy 38 éves budapesti férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy a fonyódi gyermektábor területén bántalmazott és megerőszakolt valakit. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem elhatárolódik, ezt azonban nem biztos, hogy megteheti.IntimThinkstockFegyelmi vizsgálatot indított az ELTE a nemi erőszak ügyébenhttp://www.life.hu/news/20140903-a-fonyodligeti-golyataboros-nemi-eroszak-miatt-fegyelmi-vizsgalatot-inditott-az-elte.htmlFegyelmi vizsgálatot indított az ELTE több ember ellen, és két hallgatói önkormányzat elnökségének tevékenységét is felfüggesztette a hétvégi, gólyatáborban történt nemi erőszak miatt.News--Megszólalt az ELTE a gólyatáborban történt nemi erőszakkal kapcsolatbanhttp://www.life.hu/news/20140901-az-elte-megszolalt-a-fonyodligeti-golyataborban-tortent-nemi-eroszakkal-kapcsolatban.htmlA Kaposvári Járásbíróság elrendelte egy budapesti férfi előzetes letartóztatását, akit azzal gyanúsítanak, hogy a hétvégén megerőszakolt egy lányt Fonyódligeten, egy gólyatáborban. A tábort szervező ELTE hétfőn közleményben azt hangsúlyozta, hogy a szervezett programoktól függetlenül történt a nemi erőszak. News

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.