Nőgyógyászokat büntetett meg a NAV

Forrás: Thinkstock -
nőgyógyász praktizálás ÁNTSZ büntetés engedély Nyíregyháza NAV
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Négy, működési engedély nélkül praktizáló nyíregyházi nőgyógyászt büntetett meg az ÁNTSZ. Az orvosoknak fejenként félmillió forint egészségügyi bírságot kellett fizetniük.

Állampolgári bejelentésre kezdett el vizsgálódni az Országos Tisztifőorvosi Hivatal még tavaly év végén. A hivatal eljárást is indított az orvosok ellen, és a feltárt jogszabálysértés miatt a praktizáló orvosokat azonnali hatállyal eltiltotta az engedély nélkül végzett tevékenységtől.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

A bírság kiszabása ellen valamennyien fellebbeztek, a másodfokú hatóság, az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal azonban helybenhagyta az OTH határozatát, ugyanakkor az eredetileg és egyénenként kiszabott egymillió forintos pénzbüntetést mérsékelte - írja közleményében az ÁNTSZ.

Az ellátott betegek egészségét károsító hiányosságot nem tártak fel a vizsgálat során, valamennyi orvos és egészségügyi dolgozó együttműködő volt, tevékenységüket jelenleg már jogszerű keretek között végzik.

Az ÁNTSZ felhívta a figyelmet arra, hogy az egészségügyi szolgáltatás nyújtásához minden esetben engedélyre van szükség. Nem elég a szolgáltató megítélése. A működési engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltatók adatbázisa megtalálható az ÁNTSZ honlapján, a www.antsz.hu/euszolg címen - tudósít az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.