Ma érkezik az ország karácsonyfája a Kossuth térre

Forrás: Thinkstock -
Parlament fenyőfa felállítás szállítás árak karácsonyfa díszítés Kossuth tér
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
19 méter magas és 45 centiméter átmérőjű lesz az ország karácsonyfája, amelyet hétfőn, vagyis ma állítanak fel a Parlament előtt.

Hétfőn, azaz ma érkezik a Parlament elé, a megújult Kossuth térre az ország karácsonyfája. A fát, amelyet a Pilisi Parkerdő Zrt. ajánlott fel, rendőri felvezetéssel szállítják, majd a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai állítják a már előre kialakított helyére.

Forrás: Thinkstock

A december 8-tól január 6-ig álló fenyőfa feldíszítése egy napot fog igénybe venni, a dekoráció óarany, bordó és fehér színekből áll majd.

Az idei év legszebb karácsonyi dekorációi

Klasszikus piros, friss hófehér, vagy elegáns bronz - ITT mutatunk pár gyönyörű dekorációt, amellyel tökéletessé teheted a szeretet ünnepét.

Mennyibe kerül idén a fenyőfa?

Az MTI adatai szerint évente 1,5 – 1,8 millió magyar család állít az ünnepekre fát. A termelői árak az utóbbi években átlagosan 10-15 %-kal csökkentek, nagyrészt az önköltség szintjén mozognak. A kereskedelmi árak az elmúlt évekhez hasonlóan alakulnak: a népszerű lucfenyő 1500-2000 forintot, az ezüstfenyő 3000-4000 forintot, a nordmannért 6000-7000 forintot kérnek folyóméterenként. A nagyobb, 2,2-2,5 méter feletti fáknál darabárat kérnek a kereskedők.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.