Országos Meteorológiai Szolgálat hideg havazás időjárás lehűlés mínusz fagy
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ismét lehűlésre kell számítani a következő napokban. Szerdán lesz a leghidegebb. Előtte még havazást is jósolnak. Győrött például már szakad a hó.

Mínusz 17 fokkal riogatnak bennünket – az előrejelzések szerint szerdán a leghidegebb órákban eddig hűlhet a levegő hőmérséklete. Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint hétfőn a Dunántúlon több helyen várható kisebb havazás, hózápor. A déli óráktól a Dunántúlon ismét egyre többfelé lehet havazásra, hózáporra számítani. Délután hosszabb időre is kisüthet a nap – írja az Origo.

Forrás: Thinkstock

A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 8 és mínusz 1 fok között alakul, de a szélcsendes, derült, hóval borított helyeken akár mínusz 10 fok is lehet. A következő napokban fokozatosan csökken a hőmérséklet.

Kedden havazásra nem kell számítani. A leghidegebb órákban helyenként mínusz 10, mínusz 12 fokig is hűlhet a levegő. Nappal mínusz 2 és plusz 3 fok lesz maximum.

Szerdán még hidegebb lesz. A minimumhőmérséklet az ország legnagyobb részén mínusz 10 és mínusz 4 fok között alakul, de keleten, elsősorban Szabolcsban a havas szélvédett tájakon akár mínusz 17 és mínusz 15 fok közé is hűlhet a levegő.

Csütörtök mínusz 10 és mínusz 5 fok között alakul a hőmérséklet, de keleten továbbra is mínusz 15 és mínusz 13 fok közé is csökkenhet. A legmagasabb hőmérséklet mínusz 8 és mínusz 3 fok között alakul.

Pénteken néhol zápor, hózápor is előfordulhat. Nappal jellemzően 0 és plusz 4 fokig melegszik a levegő.

A hétvégén mínusz 3 és plusz 1 fok lehet, a maximumok pedig várhatóan plusz 5 fok körül alakulnak.

Nézd meg, hogyan festett a Balaton jégbe fagyva – a lenyűgöző felvételekért kattints IDE!

Mire figyelj a nagy hidegben?

Ilyenkor nem csupán az utcán élők vannak veszélyben: egy hirtelen rosszullét, a túlzott alkoholfogyasztás miatt szabadban töltött éjszaka, vagy a tartósan 15 fok alatti szobahőmérséklet egyaránt veszélyes lehet a hidegben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.