Jön az ónos eső! Riasztást adtak ki több megyére

Forrás: Thinkstock -
enyhülés tavasz Országos Meteorológiai Szolgálat havazás hétvége időjárás ónos eső Szél előrejelzés riasztás figyelmeztetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elsőfokú riasztást adott ki csütörtökre és péntekre az Országos Meteorológiai Szolgálat az ország több részére gyenge ónos eső, havazás és viharossá fokozódó szél miatt. A hétvégére viszont már tavaszi, ám esős időt várhatunk.

Péntek éjfélig tartó figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Eleinte csak az ország északkeleti részén élők számíthatnak kisebb havazásra, estére azonban már az ország többi részén is kialakulhat ónos eső és havazás.

Forrás: Thinkstock

Péntektől enyhülés kezdődik, azonban még ekkor is többfelé számíthatunk csapadékra, a szél olykor viharossá is fokozódhat az északnyugati és középső megyékben. Szombaton és vasárnap enyhe, szinte tavaszias idő van kilátásban, az ország egyes részein akár 15 fok körüli maximumhőmérsékletet is mérhetünk. Az esernyőket azonban nem érdemes elrakni, többfelé számíthatunk majd esőre, záporra, illetve vasárnap már havazásra is - írja honlapján a met.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.