Erre ne menj ma Budapesten! - Hatalmas dugó lehet Angela Merkel látogatása miatt

Forrás: Life.hu -
Angela Merkel Budapest közlekedés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az M2-es metró nem áll meg a Kossuth Lajos tér metróállomáson hétfőn - egészítette ki a közösségi közlekedésben hétfőn várható változásokról adott korábbi tájékoztatását a Budapesti Közlekedési Központ. Angela Merkel német kancellár budapesti látogatása miatt több főútvonalat is lezárnak időszakosan a fővárosban.

Az M2-es metró a Kossuth Lajos tér metróállomáson megállás nélkül áthalad. Ha ide szeretnél eljutni, elsősorban az M3-as metró Arany János utcai állomását ajánlják. Alternatívaként déli irányból a 2-es villamost, északi irányból pedig a 4-es és a 6-os villamos Jászai Mari tér megállóhelyét, ahonnan gyalogosan lehet továbbjutni.

Kolléganőnk ezt látja az autóból Forrás: Life.hu

A korábbi tájékoztatás szerint lezárják:

- a Ferihegyi repülőtérre vezető gyorsforgalmi utat,

- a Bajcsy-Zsilinszky utat,

- a Károly körút-Rákóczi út-Kossuth Lajos utca-Erzsébet híd-Attila út útvonalat,

- a budai várba vezető utakat.

A BKK külön felhívta a délelőtt, illetve késő délután a Liszt Ferenc repülőtérre utazók figyelmét, hogy a szokásosnál legalább egy órával korábban induljanak el, hogy biztosan elérjék járatukat, mivel az adott időszakban egy-egy órán keresztül nem éri el a repteret a 200E autóbusz. Azt javasolják: aki teheti, lehetőség szerint használja a kötöttpályás közösségi közlekedési vonalakat.

A szokásosnál sűrűbben közlekedik a metró, valamint 4-es és 6-os villamos

A nap folyamán időszakosan változások várhatóak a 2-es, a 47-es, a 49-es villamos, az 5-ös, 7-es, 8-as, 9-es, 16-os, 107-es, 110-es, 112-es, 133-as, 178-as, 200E, 233-as, 239-es autóbusz, a 72-es, 73-as, 74-es trolibusz, valamint a sikló menetrendjében.

Az aktuális forgalmi helyzetről folyamatosan tájékoztatást ad a BKK Facebook-oldalán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.