Patrick Sondheimer - A pilóta, aki a végsőkig próbálta megmenteni a Germanwings utasok életét

Andreas Lubitz tragédia Patrick Sondheimer Germanwings
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Patrick Sondheimer volt a tragikusan lezuhant Germanwings gép kapitánya, aki az utolsó pillanatig küzdött azért, hogy a másodpilóta ne tudja megölni a gép utasait és személyzetét. 

Napok óta mindenhol Andreas Lubitz neve olvasható. A depressziós, öngyilkos hajlamú másodpilótáé, aki a halálba küldött 149 embert, és önmagát is.

A gép kapitányáról, Patrick Sondheimerről azonban nem osztottak meg az interneten fényképeket, és az ő nevét nem olvashatták annyian, mint Lubitzét. Sondheimer az utolsó pillanatig próbált visszajutni a pilótafülkébe, hogy megmentse a gépet a hegynek csapódástól, miután kiment mosdóba, és a másodpilóta kizárta.

Sondheimer baltával próbálta kinyitni a pilótafülke ajtaját, Lubitz nem is válaszolt a dörömbölésre, és a pilóta kiabálására. A fekete doboz felvételein egészen a becsapódás előtti legutolsó pillanatig hallható, hogy Sondheimer hősként próbál visszajutni helyére.

Sondheimer házas, kétgyermekes ember volt, aki több, mint 6000 órán át vezetett repülőt, és 10 évig a Lufthansa alkalmazottja volt.

Patrick Sondheimer, és a légiutaskísérők, akik a saját félelmüket leplezve nyugtatták az utasokat, igazi hősök voltak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.