Doppinghasználattal vádolják Hosszú Katinkát

Forrás: Instagram/Hosszú Katinka -
dopping Hosszú Katinka sport
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy kanadai szakember felvetése szerint Hosszú Katinka nem megengedett szereket használ. A Magyar Úszószövetség vezetője szerint alaptalanok a vádak. 

A Swimming World Magazine-ban fogalmazták meg a kemény vádakat Hosszú Katalin ellen. A szakértő újságírónak ugyan bizonyítéka nincsen, de szerinte Katinka teste és eredményei már önmagában utalnak a doppinghasználatra, ugyanis ilyen eredményeket nem lehet tiltott szerek nélkül elérni.

Forrás: Instagram/Hosszú Katinka

Casey Barrett azt is leírja, soha, senki nem volt képes ilyen hosszú versenyidőszakban ennyire kiegyensúlyozottan versenyezni. Szerinte Katinka regenerációs idejének rövidsége és formájának emelkedése is megdöbbentő.

Gyárfás Tamás, a Magyar Úszószövetség elnöke az Origónak mondta el véleményét. Az Origo cikke folyamatosan frissül, ITT érheted el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.