Ferenc pápa hajléktalanszállást nyit a Vatikán közelében

Forrás: MTI/EPA-ANSA/Fabio Frustaci -
hajléktalanszálló Ferenc pápa Vatikán
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Igazán egyedülálló kezdeményezés jön létre Ferenc pápa kérésére, aki a Szent Péter tér közelében alakítana ki szállást hajléktalanok részére. 

Az épület, ami a hajléktalanokat fogja befogadni, a Szent Péter tér és az Angyalvár közötti sugárútról nyíló egyik mellékutcában kap majd helyet.

Forrás: MTI/EPA-ANSA/Fabio Frustaci

Konrad Krajewski érsek elmondta, az épületet helyreállítják, és amikor elkészül, nagyjából harminc hajléktalannak jut benne hely egyszerre. Idén zuhanyzókat is felállítottak hajléktalanok számára a Szent Péter térnél, illetve ingyenesen fodrász és borbély szolgáltatásokat is igénybe vehetnek.

II. János Pál pápa is nyitott már hajléktalanszállót, azt szerzetesnővérek tartják fenn.

Körözi a rendőrség Tom Hanks 24 éves fiáthttp://www.life.hu/news/20150608-tom-hanks-24-eves-fiat-korozi-a-brit-rendorseg.htmlA színész drog- és alkoholproblémákkal küzdő fia, Chester félmilliós kárt okozott egy Gatwickhez közeli luxushotel szobájában.News--Meghalt a Ken babaként emlegetett fiúhttp://www.life.hu/news/20150607-celso-santebanes-az-elo-ken-baba-meghalt.htmlMeghalt a 20 éves Celso Santebanes, akit Brazilia Ken babájaként emlegettek. News--Halálos légikatasztrófa történt Esztergomnálhttp://www.life.hu/news/20150607-halalos-legikatasztrofa-tortent-esztergomnal.htmlLeszállás közben, az esztergomi repülőtértől 100-150 méterre ütközött össze vasárnap az a két vitorlázórepülő, amelyek közül az egyik lezuhant és a benne ülő két ember meghalt.News--Balesetet szenvedett Schumacher fiahttp://www.life.hu/news/20150607-balesetet-szenvedett-schumacher-fia.htmlA hétszeres világbajnok Forma-1-es pilóta fia, a 16 éves Mick a a Forma-4-es bajnokság ausztriai futamán balesetet szenvedett.NewsOrigoA Sziget és a VOLT fesztivál is csatlakozik a klímavédelmi kampányhozhttp://www.life.hu/news/20150606-a-sziget-es-a-volt-fesztival-is-csatlakozik-a-klimavedelmi-kampanyhoz.htmlGerendai Károly, a Sziget fesztivál és Lobenwein Norbert, a VOLT fesztivál vezetői is részt vesznek az elobolygonk.hu kampányban és támogatják az éghajlatvédelmi kezdeményezést - jelentette be Áder János köztársasági elnök a Sándor-palotában szombaton.NewsOrigoA Fertő tóban eltűnt 15 éves fiú holttestét találhatták meghttp://www.life.hu/news/20150603-megtalaltak-a-majusban-eltunt-15-eves-fiu-holttestet-a-ferto-toban.htmlEgy vízen lebegő holttestet találtak a Fertő tóban Pátfalu (Podersdorf) és Fertőszéleskút (Breitenbrunn) között. Feltehetően a májusban eltűnt 15 éves fiú teste kerülhetett elő. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.