Hivatalosan is megérkezett a tél: Havazott Kékestetőn!

Forrás: Thinkstock -
havazás időjárás előrejelzés Kékestető tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A magasabb hegyvidékeken akár 10 centiméter hó is hullhat - írta figyelmeztető előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. Kékestetőn vasárnap reggel 3 centiméteres hóvastagságot mértek.

Figyelmeztetésükben azt írták: délelőtt a Dunántúl délkeleti részén, majd később fokozatosan a Dunától keletre sokfelé csapadékra lehet számítani. A síkvidéken döntően eső, átmenetileg esetleg havas eső, míg a magasabban fekvő részeken havazás formájában várható. Késő este, illetve az éjszaka folyamán az Északi-középhegység és az Alföld északi peremének térségére szorul vissza a csapadék.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

A Mecsekben, az Északi-középhegységben, kisebb eséllyel a Dunazug-hegyvidéken 300-400 méteres magasság felett is számítani lehet néhány centiméteres megmaradó hóra. A Mátra, a Bükk 500 méter feletti részein 5-10 centiméter hó is hullhat - hangsúlyozták. Dobogókőn szombat este kezdett szállingózni, jelenleg sűrű, apró pelyhekben esik a hó, vékony lepelként teríti be a környéket, de sportolásra még nem alkalmas - tájékoztatott a helyi sícentrum vezetője. Az éjjeli fagy után most nulla fok körüli hőmérsékletet mérnek.

Az országban az előrejelzés szerint vasárnap a legmagasabb nappali hőmérséklet 3-6 Celsius-fok között alakul. Késő estére 0 és plusz 4 fok közé hűl le a levegő.

Jó hír! Száznál is több helyen nyitnak ki az üzletek a karácsony előtti hétvégékenhttp://www.life.hu/news/20151122-nyitva-tarthatnak-az-uzletek-a-negy-adventi-vasarnapon-karacsonyig-itt-tudunk-bevasarolni.htmlNyitva tarthatnak az üzletek a négy adventi vasárnapon, november 29-én, december 6-án, 13-án és 20-án. Országosan száznál is több üzlet döntött úgy, hogy november 22-én élj az ötödik, választható vasárnap lehetőségével.NewsThinkstockLenyűgöző! Az északi fény átszínezte az égboltothttp://www.life.hu/news/20151120-norvegiaban-a-sotet-egboltot-atszinezte-az-eszaki-feny-vagy-sarki-feny.htmlA világ legszebb műsorát a természet varázsolja az éjszaka sötét egére. News--Ismét bombafenyegetés miatt hajtott végre kényszerleszállást egy utasszállítóhttp://www.life.hu/news/20151122-bombafenyegetes-miatt-kenyszerleszallast-hajtott-vegre-egy-utasszallito-a-turkish-airlines-gepe.htmlBombafenyegetés miatt Kanadában hajtott végre kényszerleszállást a Turkish Airlines török légitársaság egyik repülőgépe, amely New Yorkból Isztambulba tartott - közölte a kanadai rendőrség.NewsOrigoBátaszék tölgye lett az év fája 2015-benhttp://www.life.hu/news/20151121-bataszek-tolgye-lett-az-ev-faja-iden.htmlBátaszék legöregebb, 300-400 évesre becsült fája, egy molyhos tölgy nyerte el az év fája címet. News--Lewis Hamilton letaszíthatja a trónról Michael Schumachert?http://www.life.hu/news/20151120-lewis-hamilton-megdonteti-michael-schumacher-rekordjat-ugy-forma-1-sztar-van-szuletoben.htmlA visszavonult skót versenyző, David Coulthard szerint a brit pilóta megdöntheti a lassan két éve lábadozó Schumacher egykori hét vb győzelmét. News--Micsoda? Charlie Sheen megírja az emlékirataithttp://www.life.hu/news/20151120-charlie-sheen-szinesz-megirja-emlekiratait.htmlAlig két napja, hogy a világsztár bevallotta betegségét, máris ajánlatokkal bombázzák a könyvkiadók, hogy nekik mesélje el a sztoriját. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.