Lopott műkincseket kerestek Lagzi Lajcsi birtokán

Forrás: RTL Klub -
birtok rendőr Lagzi Lajcsi lopás műkincs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy a Life.hu is megírta, kedden rendőrök tucatjai lepték el Lagzi Lajcsi birtokát, az első információk szerint lopott autók miatt. A legújabb hírek szerint azonban műkincseket is kerestek.

A Blikk információi szerint a komáromi erőd szomszédságában zajló földmunkák közben előkerült egy rendkívül ritka és értékes római kori kőtábla. A lelet a magyar állam tulajdona lenne, ha meglenne, de nincs, mert valaki ellopta. A Komárom-Esztergom megyei rendőrök nagy erőkkel kutatnak utána, és egy tanú elárulta nekik: Galambos Lajos birtokán kell keresgélniük, mert informá­ciója van róla, hogy oda vitték. Állítólag egy autóba rejtették el, valahol a többhektáros Galambos-birtokon. A rendőrök még a tavat is átkutatták a műkincsért.

Forrás: RTL Klub

„Az 1,8 méter magas, 1,2 méter széles római kori kőtáblát nem találták meg a nyomozók. A nagyszámú rendőri jelenlét oka a birtokon az volt, hogy a lehető leggyorsabban elvégezzék a kutatást. Galambos Lajos nem érintett semmilyen légből kapott lopással kapcsolatos bűncselekményben” - nyilatkozta a lapnak dr. Fröhlich Krisztián ügyvéd, aki hozzátette: nem tud arról, hogy ügyfelén lopott autó­kat vagy alkatrészeket keresnének a zsaruk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.