Új trend a koldulás? Facebookon kéregetnek a magyar zenészek

Forrás: Kékes Szaffi -
adomány koldulás Facebook magyar zenész
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Néhány nappal ezelőtt a Belga zenésze, Sickratman a nyilvánossághoz fordult segítségért. A Facebookon tette közzé nehéz anyagi helyzetét, a számláján pedig több millió forint gyűlt össze. Példája ragadós lett. Egy nehéz sorsú férfi után most egy újabb zenész követte példáját. 

Ahogy korábban mi is megírtuk, Paizs Miklós, a Belga zenésze a közösségi oldalán kért segítséget, miután elmondása szerint 162 forintja maradt a hónap végéig. A poszt sikeresnek bizonyult, hiszen körülbelül másfélmillió forintnyi adomány gyűlt össze a bankszámláján. Persze Miklós nagyon meghatódott az összeg láttán, és így reagált rá: "Ennyi pénzem még sose volt. Ösztöndíjnak veszem. Bűntudat nélkül fogok művészeti tevékenységet végezni. Köszönöm a lehetőséget, és többet ne küldjetek."

Forrás: Kékes Szaffi

A történtek után újabb bejegyzés került nyilvánosságra, méghozzá egy fiatal mozgássérült férfitól, aki a zenész sikerén felbuzdulva tette közzé írását a világhálón: "Pénzt kunyerbálok, mint Sickratman. Eddig azt gondoltam, hogy ez gáz, ez ciki, de egy jelentős művész példáján felbuzdulva gondoltam, megpróbálom én is" - kezdte Győri a posztját, amelyet már több ezren meg is osztottak.

Pénzt kunyerbálok, mint SICKRATMAN. Eddig azt gondoltam, hogy ez gáz, ez ciki, de egy jelentős művész példáján...

Közzétette: Gábor Győri2016. február 26.

Pár nappal ezelőtt pedig a Korai Öröm-énekese, Vécsi Tibor kezdett koldulásba a közösségi oldalán:

FONTOS!!!Mindazonáltal közölném Veletek, azért is lettem fb tulajdonos, hogy előttem szóló kollégám PM sikerén...

Közzétette: Tibor Vécsi2016. március 1.

A kommentelők így reagáltak a történtekre

A munka az egy dolog, de a pénzt be is kell osztani. Jó pár hasonló ismerősöm van, akiknél nem félek, hogy valaha meggazdagodnak. Sajnos akkor kell észnél lenni, mikor egy kis pénz áll a házhoz, és nem költekezni felelőtlenül....

Ha 162 Ft van a zsebemben, akkor nem nézem, hogy mihez értek, hanem elhúzok az helyre, ahol munka van!!! Gyárban mindig van felvétel, 8 osztállyal bárkit felvesznek, aki meg tud különböztetni egy százas szöget a déli busztól! Szerintem a koldulás még a lopásnál is alávalóbb dolog!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.