Az úszószövetség döntött, Kiss László marad – Ők azok, akik támogatták

Forrás: MTI/Földi Imre -
Magyar Úszó Szövetség lista Kiss László elnökség aláírás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya mellett a mai napon a Magyar Úszószövetség (MÚSZ) és az edzőbizottság több tagja is kiállt, és további bizalmat szavazott neki annak ellenére, hogy kiderült, 1961-ben csoportosan elkövetett nemi erőszak miatt börtönben is ült. Most nyilvánosságra került az őt támogatók listája. 

Ahogy korábban a Life.hu is megírta, Kiss László a hatvanas években három évig börtönben volt csoportosan elkövetett nemi erőszak miatt. A MÚSZ szerdán délelőtt két ülést tartott: előbb a sportág vezetői, majd az edzőbizottság tagjai szavaztak arról, hogy Kiss László változatlanul szövetségi kapitányként tevékenykedjen-e.

A Magyar Úszó Szövetség közleményeA Magyar Úszó Szövetség szerdán délelőtt két ülést tartott. Előbb a sportág vezetői,...

Közzétette: Magyar Úszó Szövetség - Magyar úszóválogatott2016. április 6.

A döntést a következő emberek hagyták jóvá:

Elnökség:

Elnök
Gyárfás Tamás

Főtitkár
Szántó Éva

Átalános alelnök
Dr. Szabó Tünde

Szakmai alelnök
Dr. Sós Csaba

Elnökségi tagok
Becsky András
Cseh László
Fodor Szabolcs
Güttler Károly
Dr. Hargitay András
Kiss László
Sass Katalin
Dr. Tóth Ákos
Dr. Török Enikő
Tőrös Károly
Vizi Csaba
Dr. Wladár Sándor

Edzőbizottság

vezető: Kiss László

tagok: Farkas András, Turi György, Magyarovits Zoltán, Nagy Péter, Sántics Béla, dr. Verrasztó Zoltán, Virth Balázs

elnökségi összekötő: Tőrös Károly

Mit mondott Gyárfás Tamás?

A Magyar Úszószövetség elnöke reggel a Mokkában nyilatkozott, ahol azt mondta, hogy ha emiatt most eltávolítanák a pozíciójából Kisst, akkor mindenkinek önkritikát kellene gyakorolnia, hiszen a tette köztudott volt, még a róla szóló Wikipédia-szócikkben is olvasható.

„Mindkét ülésen azzal kezdtem, hogy a megjelentek tisztában vannak-e a témával. Miután mindenki igennel válaszolt, megkérdeztem, kér-e valaki titkos szavazást. Senki sem kért, ezután feltettem a kérdést szavazásra” – mondta az Origónak Gyárfás Tamás, a Magyar Úszószövetség elnöke arról, hogy hogyan zajlott le az a két ülés, amelyen a szövetség vezetői és az edzőbizottság tagjai bizalmat szavaztak Kiss László szövetségi kapitánynak. A teljes cikket itt érheted el.

Gyárfás Tamás, a Magyar Úszószövetség elnöke 2013. június 19-én Forrás: MTI/Földi Imre
Verekedés volt a 2-es villamoson, még a paprikaspray is előkerült http://www.life.hu/news/20160406-ket-utas-verekedett-a-szechenyi-ternel-paprikaspray-vel-fujta-le-a-masikat.htmlAz Origo beszámolója szerint a két utas először összeszólalkozott, majd egyikük paprikaspray-vel lefújta a másikat. News--Négyen erőszakoltak meg egy 9 éves kislánythttp://www.life.hu/news/20160406-negyen-eroszakoltak-meg-egy-kilenceves-kislanyt.htmlA gyanú szerint négy férfi erőszakolt meg egy 9 éves kislányt az Egyesült Államokban, Utah államban, miközben a gyerek anyja a garázsban drogozott. A négy férfit letartóztatták, az édesanyát nem. News--Meghalt az amerikai sorozatgyilkos, Winston Moseleyhttp://www.life.hu/news/20160406-winston-moseley-a-bortonben-halt-meg-az-amerikai-sorozatgyilkos-nyolcvanegy-eves-volt.htmlA 81 éves férfi első emberölése még 1960-ban történt, amikor megerőszakolt, majd megölt egy fiatal nőt Queens városnegyedében. Élete a börtön falai között ért véget. NewsOrigoHarry, a hős! A herceg segít újjáépíteni egy nepáli iskoláthttp://www.life.hu/news/20160406-harry-herceg-tovabb-marad-nepalban-hogy-segitsen-ujjaepiteni.htmlMeghosszabbítja tartózkodását a herceg a dél-ázsiai országban, ahol a tavalyi földrengés okozta pusztításokat igyekeznek helyreállítani. NewsOrigo"Meleg vagy, ezért nem szolgálunk ki" - Elképesztő törvény született Amerikában! http://www.life.hu/news/20160406-diszkriminacio-a-melegekkel-szemben-amerikaban-megtagadhatjak-a-munkajukat.htmlPhil Bryant, az amerikai Mississippi állam kormányzója aláírta azt a törvényt, amely lehetővé teszi vallási csoportoknak és magánvállalkozásoknak, hogy megtagadják szolgáltatásaikat meleg, biszexuális és transznemű emberektől. News--Forgóajtó csípte be egy kislány lábát - Tűzoltók menekítették kihttp://www.life.hu/news/20160406-forgoajto-csipte-be-egy-szecsuani-hotelben-egy-kinai-kislany-labat.htmlSzörnyű pillanatokat kellett átélnie egy kislánynak, amikor egy szecsuáni hotel forgóajtaja odacsípte a lábát. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.