Hihetetlen! Ismét több millió Gmail fiók adatait lopták el

Forrás: Thinkstock -
Yahoo felhasználó Gmail jelszó adatlopás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy orosz hacker több mint 270 millió bejelentkezési adatot árult fórumon keresztül, csupán egy dollárért. Egy biztonsági cég megszerezte az adatokat, kiderült, hogy javarészt orosz gmailes, és mail.ru-s email-fiókokról szó.

Több, mint 272 milliónyi felhasználói név került ki a nyilvánosságra, a hozzá tartozó jelszavakkal a Gmail, Yahoo, Hotmail és a Mail.ru szolgáltatásoktól - tájékoztat a Reuters.

A kép illusztráció Forrás: Thinkstock

Ez az egyik legnagyobb adatlopás azóta, hogy két éve amerikai bankoktól és kereskedőktől loptak hasonló mennyiségű adatot.

A lopott információk nyomára egy hacker fórumon talált rá a Hold Security biztonsági cég. Egy dicsekvő hacker itt kínálta fel eladásra az adatokat, ráadásul meglepően kevés pénzért:

mindössze egy dollárért.

A cég alapelvei miatt nem fizetett az adatokért, inkább a hacker másik kérését teljesítette - írtak róla pár jó szót hacker fórumokon.

Íme, a feltört Gmail-fiókok listája – Ellenőrizd, hogy a tied nincs-e közöttük

Mint arról már mi is beszámoltunk, nemrég kiszivárgott több mint 15 ezer magyar gmailes címe, és jelszava. Egy észt fájlmegosztó portálon tették közzé szöveges formátumban a listát. A teljes cikket itt elolvashatod!
Belesétált egy fényképbe, az életébe kerülthttp://www.life.hu/news/20160505-pham-belesetalt-egy-fenykepbe-az-eletebe-kerult.htmlAgyonverték azt a 23 éves lányt, aki a szemtanúk szerint véletlenül belesétált egy fényképbe. NewsOrigoPánik tört ki a csepeli strandonhttp://www.life.hu/news/20160504-panik-tort-ki-a-csepeli-strandon.htmlMentők, tűzoltók, és a rendőrök is kivonultak a csepeli strandhoz szerda délután, mert a gyanú szerint szivárgott a klórgáz, ám ez alaptalannak bizonyult. News--Nagyon sokat javult Kulka János állapotahttp://www.life.hu/news/20160502-teljesen-tiszta-kulka-janos-tudata-1.htmlRemek hírek érkeztek Kulka Jánosról: egyik ismerőse szerint folyamatosan javul a színész állapota, és a hírek szerint már önállóan eszik és teljesen tiszta a tudata. News--Tragédia! Súlyos balesetben meghalt Farkas Linda tűzartistahttp://www.life.hu/news/20160502-sulyos-balesetben-meghalt-farkas-linda-tuzartista.htmlA szombathelyi Farkas Linda Facebook-oldalán közölték, hogy a Magma Tűzszínház néven előadó artista elhunyt, miután két hónapig küzdöttek az életéért. News--Fejbe lőtte magát az Apple alkalmazottjahttp://www.life.hu/news/20160429-azonositottak-az-apple-szekhazaban-talalt-holttestet-1.htmlA hatóságok is megerősítették, hogy valóban öngyilkos lett az Apple alkalmazottja. A szoftvermérnök mindössze 25 éves volt. NewsOrigoMegkezdődött a strandszezon: szombaton kinyitnak a fővárosi fürdőkhttp://www.life.hu/news/20160428-szombaton-nyitnak-az-elso-fovarosi-strandok.htmlSzombaton megnyitja kapuit a Palatinus és a Dagály, valamint akkor indul a Gellért Fürdő hullámszolgáltatása is. A Csillaghegyi és a Paskál strand május 28-án, a Római és a Pünkösdfürdői június 4-én nyit. A szezont várhatóan szeptember 4-én, jó idő esetén szeptember 11-én zárják. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.