Az olimpiai falu lakhatatlan: borzalmas állapotok uralkodnak

Forrás: MTI/EPA/EFE/Antonio Lacerda -
riói olimpia lakhatatlan olimpiai falu
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szivárgó csövek, kiálló vezetékek és bűz: ez fogadta a még teljesen meg sem nyitott olimpiai faluba látogatókat. Az ausztrálok kiakadtak és eldöntötték, nem költöznek be.

Lakhatatlannak tartják az ausztrálok az olimpiai falut, ezért be sem költöztek a komplexumba. Kiálló vezetékekről, szivárgó csövekről, eldugult vécéről és rossz világításról beszélt az Ausztrál Olimpiai Bizottság szóvivője a Sidney Morning Heraldban.

Forrás: MTI/EPA/EFE/Antonio Lacerda

Ezeken kívül a tisztaságot is problémásnak tartották, a szóvivő, Kitty Chiller közölte, egy masszív takarításra is szükség lenne, mielőtt bárki beköltözik. A nyilatkozatból kiderül, hogy a csövek egyszerűen csődöt mondtak, nem bírták a terhelést, ezért a falakból folyt a víz, és egyes helyeken erős gázszagot is lehetett érezni. Ennek hatására a riói szervezőbizottság nagyszámú takarítószemélyzetet küldött a faluba, valamint rengeteg karbantartót. Azt egyelőre nem tudni, mikor készülnek el a munkálatokkal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.