16 millió forintnyi bírságot szabtak ki az élelmiszerellenőrzéseken

Forrás: Nébih -
élelmiszer bírság Nébih
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egész országra kiterjedő vizsgálat során a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal munkatársai közel 16 millió forint bírságot szabtak ki. Vagy a higiéniai feltételek nem voltak megfelelőek, vagy a dolgozók egészségügyi papírjai, de a termékekkel is akadtak gondok.

Majdnem 16 millió forintnyi bírságot szabott ki a Nébih a nyári élelmiszerellenőrzések során.

3316 létesítményt és több mint 10 ezer terméket vizsgáltak.

Főként a higiéniai feltételekkel volt gond, vagy a dolgozók egészségügyi alkalmasságával és képzettségével, ezen kívül a termékek nyomon követhetősége vagy minősége sem volt sok esetben rendben.

A Nébih korábbi felvétele Forrás: Nébih

Az egész országra kiterjedő komplex ellenőrzés során egyebek mellett a szezonálisan üzemelő, illetve az idegenforgalmi szempontból forgalmas helyeken található

fagylaltozókat, cukrászdákat, éttermeket és kereskedelmi létesítményeket keresik fel,

de kiemelt figyelmet fordítanak az utcai vendéglátásra is. A laboratóriumi vizsgálatokon megbukott termékeknél minden esetben elkezdődött a hatósági intézkedés.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.