Most izzadunk, de éjszakára 20 fokot is eshet a hőmérséklet

Forrás: MTI/Varga György -
időjárás hőség hűvös
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nappal 35 fok is lehet a napokban, éjjel viszont akár 15 fokosra is lehűlhet az idő. Az Origo által megkérdezett háziorvos azt mondta: a 20 fokos hőmérséklet-különbségnek veszélyes egészségügyi hatásai nincsenek, arra viszont vigyázni kell, hogy éjjel ne fázzon meg, aki nyitott ablaknál alszik. Nagyon magas az UV-sugárzás, az ország déli, keleti részén akár 10-15 perc alatt le lehet égni.

Kánikula lesz ma is és holnap is – forró, száraz levegő érkezett Magyarország fölé, és kialakult egy úgynevezett ómega-blokk is.

Illusztráció Forrás: MTI/Varga György

Ez azt jelenti, hogy nem tudnak a frontok betörni – megszorul a forróság a térségben.

Éjjel viszont akár 20 fokot is eshet a hőmérséklet – friss, hűvös lesz a hajnal holnap is, és hétfőn is.

Jelinek Benjámin háziorvos az Origónak azt mondta: összességében a mostani időjárás kellemes, erős egészségügyi hatása nincs, ugyanis nappal a nyár minden pozitívumát ki lehet használni -

Nappal hőség – éjjel hűvös Fotó: Hirling Bálint - Origo

Nagyon vigyázni kell viszont arra, hogy aki nyitott ablaknál alszik, könnyen megfázhat. Éjjel a lakás hamar lehűlhet – úgy, hogy alvás közben észre sem vesszük.

Az elmúlt két hétben egyébként egyre többen mentek a rendelőbe torokfájással.

A háziorvos tapasztalata szerint főleg a fiatalokat támadta meg valamilyen felső légúti vírus. A betegség nem járt lázzal vagy túlzott elesettséggel, de akár két hétig is eltartott a torokfájás.

Könnyen leéghet az ember Forrás: Dreamstime

Az UV-sugárzás nagyon erős – néhol elérheti a veszélyes szintet is. Délkelet-Magyarországon a legerősebb most a káros napsugárzás, ott akár 15 perc alatt le lehet égni.

Marad a 30–35 fok egészen hétfő délutánig, kedd reggelig – a hőség minden nap fokozódik.

Egy hidegfront hoz majd lehűlést kedden,

de akkor sem csökken jelentősen a napközbeni hőmérséklet. Átlagosan 24–30 fokot mérhetünk majd. Gomolyfelhők, záporok, zivatarok várhatók. Leginkább Észak- és Nyugat-Magyarországon esik vissza a hőmérséklet, máshol alig lesz érezhető a felfrissülés. Aztán – a Köpönyeg.hu mostani előrejelzése szerint – szerdán sok napsütés lesz, kevés felhővel, és csütörtökön is napos, meleg idő várható.

Három riói olimpikon a paralimpián is indul: De hogyan lehetséges ez?http://www.life.hu/news/20160827-harom-rioi-olimpikon-a-paralimpian-is-indul-haza-sem-utaztak-braziliabol.htmlA múlt héten befejeződött riói olimpián szerepelt két asztaliteniszező és egy íjász a szeptember 7-én kezdődő paralimpián is részt vesz. News--Eltűnt egy magyar búvár egy víz alatti barlangban Horvátországbanhttp://www.life.hu/news/20160827-eltunt-magyar-buvar-horvatorszagban-a-hatosagok-keresik-ot.htmlEgy vízalatti barlang szervezett látogatásakor eltűnt egy magyar férfi Horvátországban. A hatóságok keresik.News--Gyászol a magyar sportvilág: Elhunyt Onhausz Tiborhttp://www.life.hu/news/20160827-elhunyt-onhausz-tibor-az-ftc-es-a-gyori-eto-egykori-labdarugoja-gyasz.htmlÉletének 62. évében meghalt Onhausz Tibor, a Ferencváros saját nevelésű labdarúgója, aki a fővárosiakkal és a Győri ETO-val is bajnok volt, utóbbival, illetve a Siófokkal pedig kupát nyert. NewsOrigoÚjabb éremeső! Katinka egyszerűen nem tud leállnihttp://www.life.hu/news/20160826-uszo-vk-arom-aranyat-nyert-hosszu-katinka-a-nyitoverseny-elso-napjan.htmlHárom számban győzött pénteken Hosszú Katinka az úszók rövidpályás világkupa-sorozatának nyitóállomásán, Chartres-ban. News--Villámcsapás, pókcsípés, kígyóharapás - A férfi, aki mindent túlélhttp://www.life.hu/news/20160826-kyle-cook-4-ev-alatt-tulelt-egy-villamcsapast-egy-kigyomarast-es-egy-pokcsipest.htmlA sors kegyeltje az a floridai férfi, aki az elmúlt négy évben egy villámcsapást, majd egy mérges pók csípését, legutóbb pedig egy mérges kígyó harapását élte túl. NewsOrigoHorrorrá vált a tévéshow: felvétel közben fojtogatta a kígyó a műsorvezetőthttp://www.life.hu/news/20160826-horrorra-valt-a-teveshow-mivel-felvetel-kozben-fojtogatta-a-kigyo-a-musorvezetot.htmlMajdnem tragédiába torkollt az az ausztrál műsor, melynek műsorvezetője, Craig Freeman a kontinens leghalálosabb kártevőit kutatja fel, ám ezúttal az egyik őt találta meg... NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.