Horváth Dávid sértegetés Puzsér Róbert Hosszú Katinka Kozák Danuta olimpikon botrány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Napok óta hangos a sajtó az úszó Horváth Dávid és Puzsér Róbert szócsatájától. A közösségi médiában üzengetnek egymásnak. Puzsér keményen beszólt az olimpikonoknak még júliusban, amit a fiatal úszó nem tudott szó nélkül hagyni. A botrány azóta pedig csak dagad.

Dávid tudatlan senkiházinak, tuskó parasztnak nevezte Puzsért, és természetesen a válaszra sem kellet soká várni, Dávid is megkapta a beosztását.

Most azonban Puzsér Hosszú Katinka és Kozák Danuta nevét is a szájára vette. A Borsnak így nyilatkozott:
"Ezekben a sportágakban az élvonalban vagyunk, de csak mert minimális a nemzetközi konkurencia. Mi ép­pen ezért fektetünk bele korlátlanul pénzt, energiát, időt és éle­tet. A megszerzett érmeknek nincs látható társadalmi hasznuk. Kozák Danuta és Hosszú Katinka sorra nyeri a versenyeket olyan sportágakban, amelyekre a világon senki sem kíváncsi. A győzelmeik nem világraszóló diadalok – ez egy hazugság."

Puzsér Róbert Forrás: Origo

Cseh László igazságtalannak tartaja Puzsér állítást, ő úgy gondolja, hogy igenis sokan vannak azok, akik a sportolók világraszóló eredményei miatt döntöttek úgy, hogy sportolni kezdenek, vagy a gyerekeiket sportolásra buzdítják.

Bárdosi Sándor sem ért egyet Puzsér Róberttel:
"Ebben az országban csak a sportolókból van hasznunk. Nagyon más területen ugyanis még semmi különöset nem alkottunk, nem adtunk a világnak: nincsenek világhírű színészeink, filmjeink, sőt még költőink, íróink is mindössze régről. Nem tudom, miért fáj Puzsér Róbertnek, hogy most az olimpikonokról van szó, és nem róla. Puzsér országában ezek szerint nem lenne sport. Nekimegy az olimpikonoknak, a világnak, én azonban azt gondolom, hogy sportra igenis szükség van. Hol mérhető az ő munkássága mondjuk egy Darnyi Tomiéhoz, akit az egész világon ismernek, bárhova megy, mindenütt tudják, hogy ki ő" – fakadt ki a birkózó.

Biztosak vagyunk benne, hogy hamarosan hozzá is szól majd egy Puzsér-féle csípős bejegyzés...



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.