Meghalt Jon Polito, a Coen testvérek testvérek kedvelt karakterszínésze

Forrás: InterCom -
színész Jon Polito Coen testvérek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A színész hatvanöt éves volt. A gyászhírt John McNaughton rendező tudatta a világgal, aki a Gyilkos utcák és A horror mesterei című sorozatokban dolgozott együtt vele.

Jon Polito első mozis szerepét az 1981-es Gangster Wars című elfeledett filmben kapta, 1985-ben játszott Dustin Hoffmann mellett a tévéfilmnek készült, de a mozikban is bemutatott Az ügynök halálá-ban, majd a Hegylakóban egy New York-i detektívet alakított. Összesen több mint kétszáz filmben és tévésorozatban tűnt fel.

Jon Polito A halál keresztútján című filmben Forrás: InterCom

Polito szinte mindig emlékezetes mellékszerepekben csillantotta meg kivételes tehetségét, de egyszer kapott egy rendes főszerepet is, amivel úgy igazán meg tudta mutatni, hogy mit tud. Ő játszotta az olasz gengszterfőnök Johnny Caspart, az ír Leo (Albert Finney) ellenlábasát a Coen testvérek 1990-es, zseniális gengszterfilmjében, A halál keresztútján-ban.

Munkásságáról többet az Origón olvashatsz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.