A rendőrök voltak a Teréz körúti robbantás célpontjai: "A rendőreimet ki akarták végezni"

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán -
robbantás rendőrök robbanás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Házi készítésű repeszképző anyagokkal kombinált robbanószerkezet robbant szombat éjjel a fővárosi Teréz körúton - jelentette be Papp Károly országos rendőrfőkapitány vasárnap Budapesten sajtótájékoztatón. "A rendőreimet ki akarták végezni" - fogalmazott. Az ügyet a Központi Nyomozó Főügyészség vizsgálja. 

A sajttájékoztatón először egy hangfelvételt játszottak be, amelyen a Teréz körúti helyszínen lévő rendőr segítséget kér. Az is biztos már, hogy robbantás történt: az elkövető 170 cm magas férfi. "Ki akarták végezni a rendőreimet" - fogalmazott Papp Károly országos rendőrfőkapitány és hozzátette, a TEK és a titkosszolgálatok segítségével hajtóvadászatot indítanak az elkövető ellen és meg fogják találni.

Az Origó cikke az üggyel kapcsolatban percről percre frissül.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Teréz körúti robbanás: stabil a sérült rendőrök állapotahttp://www.life.hu/news/20160925-terez-koruti-robbanasban-megserult-rendorok-allapota-stabil.htmlElszenvedett sérüléseikhez képest kielégítő, stabil a szombat éjjeli robbanásban megsérült két budapesti rendőr tiszthelyettes állapota - közölte a rendőrség vasárnap este a honlapján.NewsFotó: Mudra László - OrigoA tűzszerész szakértő szerint nem gázrobbanás történt a Teréz körútonhttp://www.life.hu/news/20160925-budapesten-szombat-hajnalban-a-terez-koruton-nem-gazrobbanas-tortent-a-tuzszeresz-szakerto-szerint.htmlEgyértelműen nem gázrobbanás történt a Teréz körúton szombat éjjel, egészen bizonyos, hogy robbanószerkezet robbant fel - mondta Ladocsi Attila igazságügyi tűzszerész szakértő az M1 aktuális csatorna vasárnap déli műsorában. A szakértő szerint a robbanás környezetében keletkezett elváltozások, károk, a kirakatüveg környékének sérülése, a fal maradványa egyértelműen nagyobb mennyiségű robbanóanyag robbanására utal. NewsFotó: Mudra László - OrigoElfogták a több halálos áldozatot követelő burlingtoni lövöldözés gyanúsítottját http://www.life.hu/news/20160925-elfogtak-a-tobb-halalos-aldozatot-kovetelo-burlingtoni-lovoldozes-gyanusitottjat-egy-huszeves-ferfit.htmlElfogták szombat este az Egyesült Államok északnyugati részén lévő Washington államban a több halálos áldozatot követelő, előző napi burlingtoni lövöldözés gyanúsítottját. News--Hatalmas botrány a királyi családban - Ellopták Pippa Middleton intim fotóithttp://www.life.hu/news/20160924-elloptak-katalin-huganak-pippa-middleton-fotoit.htmlEgy hacker ellen nyomoz a rendőrség, aki feltörhette Katalin hercegnő húgának, Pippa Middletonnak a telefonját, benne 3000 privát fényképpel. A képtolvaj a fotókat egyébként 17 256 000 forintnak megfelelő fontotért a The Sunnak ajánlotta fel. NewsOrigoTaxis hiénák bántalmaztak egy külföldi párt Budapestenhttp://www.life.hu/news/20160913-taxis-hienak-bantalmaztak-egy-kulfoldi-part-budapesten-a-rendorseg-onbiraskodas-miatt-nyomoz.htmlElszámolási vitába keveredett egy külföldi férfi és párja az őt szállító taxissal hétfő hajnalban Perceken belül hárman ütötték-verték a nyílt utcán, a rendőrség önbíráskodás miatt nyomoz. News--Meghalt Jon Polito, a Coen testvérek testvérek kedvelt karakterszínésze http://www.life.hu/news/20160902-meghalt-jon-polito-a-coen-testverek-testverek-kedvelt-karakterszinesze-a-gyilkos-utcak-es-a-horror.htmlA színész hatvanöt éves volt. A gyászhírt John McNaughton rendező tudatta a világgal, aki a Gyilkos utcák és A horror mesterei című sorozatokban dolgozott együtt vele.NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.