Teréz körúti robbantás intenzív osztály Teréz körút
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindkét, a Teréz körúti robbantásban megsérült rendőr állapota folyamatosan javul, szerdán a rendőrnő is elhagyhatta az intenzív osztályt - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság.

A főváros VI. kerületében, a Teréz körúton, a Király utcai kereszteződésben lévő egyik földszinti üzlethelyiségnél szombat éjjel történt robbantás, amelyben két rendőr megsérült.

Egy 23 éves törzsőrmesternő életveszélyes, társa, egy 26 éves törzsőrmester súlyosan megsérült.

Mindkettejüket intenzív osztályon ápolták, de tegnap a férfi, ma pedig a nő is elhagyhatta azt.

Forrás: MTI/Lakatos Péter

A feltételezett tettes körülbelül 170 centiméter magas, 20-25 év körüli, az elkövetéskor világos horgászkalapot, sötét vászondzsekit, kék farmernadrágot és fehér sportcipőt viselt. Papp Károly országos rendőrfőkapitány 10 millió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki.

Az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség nyomoz, Keresztes Imre főügyész szerdán felhívásban kérte azoknak a jelentkezését, akik felismerik magukat a szombaton 22 óra 36 perckor történt robbantásról készült, a rendőrség által hétfőn közzétett videofelvételen, és még nem hallgatták őket ki tanúként. Kérte azt is, hogy akinek vannak Budapest közigazgatási területén található videokamera által szeptember 24-én és 25-én készült felvételei, őrizze meg őket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.