Közeleg a tél: Ilyen lesz a hét időjárása

Forrás: Thinkstock -
időjárás október ősz tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ezen a héten végleg el kell búcsúznunk az indiánnyártól. Lássuk hát, milyen időjárás vár ránk a héten!

Hétfőn erősen felhős, vagy borult lesz az ég, csak délutántól ÉNy felől szakadozhat fel a felhőzet - írja a Köpönyeg.hu. A nap első felében főleg a Dunántúlon, délután pedig inkább a középső és a keleti területen valószínű többfelé eső, záporeső. Erős lesz az északnyugati szél, mellyel még hűvösebb levegő érkezik hazánk térségébe.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

12 és 20 fok közötti értékeket mérhetünk - a tartósan esős tájakon lesz a hűvösebb.

Kedden a nap első felében változóan, délután ismét erősen felhős lesz az ég. Főleg délután lehet újabb eső, zápor. A légmozgás erős marad, folytatódik a lehűlés. A csúcsérték 12 és 17 fok között alakul.

Szerdán reggel még borongós, esős időre van kilátás, később - a több helyen viharossá fokozódó szél hatására - csökken a felhőzet. Már csak 9 és 14 fok közötti értékeket mérhetünk délután.

Csütörtökön reggelre jócskán lehűl a levegő: több helyen alakul ki talajmenti fagy, sőt az északi tájakon 2 méteres magasságban is fagyhat (-2, 0 fok). Csak némileg mérséklődik az erős légmozgás. Hűvös őszi időre van kilátás, mindössze 9 és 11 fok között várható a maximum-érték.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.