Emma Morano 116 évével lett a világ legidősebb embere

Olaszország Emma Morano legidősebb ember
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A legidősebb élő ember a világon az egyetlen, aki mindhárom évszázadban élt. A 116 éves Emma Morano szerint hosszú életének titka, hogy nyers tojást szokott enni, korán elalszik, és, hogy egyedülálló!

Emma Morano a legidősebb ember a maga 116 évével. Ő lehet az egyetlen élő ember, aki az 1800-as években született, és élt mindhárom évszázadban. Az olasz néni pénteken kapta a hírt, hogy a New York-i Susannah Mushatt Jones - aki pár hónappal volt idősebb nála - csütörtökön meghalt, így ő lépett a helyére. Emma Morano reakciója kicsit elárulja azt is, miért élt meg ilyen szép kort.

Forrás: AFP/Olivier Morin

"Szavamra, olyan öreg vagyok, mint a hegyek" - mondta az olasz hölgy, akit biztosan a humora is életben tart. Ez kitűnik abból is, amit a hosszú élet titkáról mondott. Szerinte mindennek a kulcsa, hogy nyers tojást eszik, korán lefekszik, barndyt kortyolgat, és

a legfontosabb, hogy egyedülálló!

Tinédzserként kezdte el a tojáskúrát, az orvosa javaslatára, ugyanis vérszegénységet állapítottak meg nála. 1938-ban pedig kilépett egy boldogtalan házasságból, és soha nem is mondta ki többet a boldogító igent. A szunyókálást pedig annyira komolyan veszi, hogy az újságírók várható megjelenése sem tántorította el őt a pihenőtől, így a tudósítóknak meg kellett várniuk, amíg felébred.

Így rázza ritmusra négy cica, méghozzá az utcán http://www.life.hu/news/20161026-cicak-az-utcan-utcazenesz-eloadas-ilyen-cuki-videot-meg-nem-lattal.htmlEgyetlen járókelő sem állt meg, amikor a fiatal fiú zenélni kezdett az utcán. Egyedül négy kisállat gondolta, úgy, hogy ezt érdemes meghallgatni. News--A sorozatgyilkos Bene László fegyverrel akar meghalnihttp://www.life.hu/news/20161026-bene-laszlo-a-skalas-gyilkos-fegyverrel-akar-meghalni.htmlNem engedték feltételesen sem szabadlábra Bene Lászlót, aki annak idején tettestársával, Donászi Aladárral követett el rablásokat és gyilkosságokat. A bűnöző csalódott, hogy továbbra is börtönben kell lennie. Több embert is megöltek, ő maga pedig fegyverrel a kezében szeretne majd meghalni. NewsOrigoÖngyilkosságba kergeti a férfiakat egy 17 éves lányhttp://www.life.hu/news/20161026-a-17-eves-hanna-megalazza-es-ongyilkossagba-hajszolja-a-ferfiakat.htmlGyenge, kitaszított, egyedülálló férfiakat szemel ki magának a 17 éves Hanna, aki megalázó dolgokat hajtat végre velük. A szeretet- és kapcsolathiányos pasik sok mindenre hajlandóak egy nő kedvéért. A lány játszik velük, végül öngyilkosságba kergeti őket. NewsOrigo20 évig élt egy lyukban a 16 éves fiúhttp://www.life.hu/news/20161026-a-rendorok-veletlen-bukkantak-ra-szornyu-korulmenyek-kozott.htmlArmando de Andrade egy sötét, ablaktalan szobában élt 20 évet, ahová családja zárta be. A rendőrség ágyhoz kötve, alultáplálva talált rá. Viselkedéséből nem derült ki, hogy kábítószer hatása alatt állt-e, vagy csak a félelem miatt nem tudott megszólalni. News--A Teréz körúti robbantó nagybátyja szerint nem az unokaöccse volt a tetteshttp://www.life.hu/news/20161026-a-terez-koruti-robbanto-nagybatyja-nem-hiszi-hogy-az-unokaoccse-volt-a-tettes.htmlA rendőrség elfogta a Teréz körúti robbantással gyanúsítható személyt, akiről sok minden kiderült az elmúlt időszakban: megpróbáltatásokkal teli gyerekkora volt, a Csellengőkben is szerepelt. Nagybátyja szerint nem követhette el azt, amivel gyanúsítják. Szerinte ez nem vall a férfira. NewsOrigoÚjabb plasztikai műtétre gyűjt pénzt a sokgyerekes szilikoncsodahttp://www.life.hu/news/20161025-ujabb-plasztikai-mutetre-gyujt-penzt-a-sokgyermekes-szilikoncsoda-amanda-love.htmlA 39 éves Amanda Love élete a plasztika: a skóciai Cumbernauld-ban élő nő nem dolgozik, hanem háziasszonykodik, és minden pénzét magára költi. Ruhák helyett azonban a műtétekért rajong. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.