Eltitkolhatta az üzemanyaghiányt a lezuhant gép pilótája

Forrás: MTI/AP/Fernando Vergara -
repülő lezuhant gép brazil foci News
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A legfrissebb hírek szerint a Kolumbiában lezuhant utasszállító gép pilótája tudta, hogy kevés az üzemanyaguk, ám ezt nem közölte időben a légiforgalmi irányítással. 

A pilóta attól tarthatott, hogy bajba kerül ő is és a légitársaság is amiatt, hogy kevés a gépben az üzemanyag, ezért inkább nem szólt róla senkinek

- ezt állítja Alfredo Bocanegra, a kolumbiai polgári légiközlekedési igazgatóság vezetője.

La Unión, 2016. november 29. Kiemelnek a roncsok közül egy holttestet a mentők Forrás: MTI/AP/Fernando Vergara

Az előkerült hangfelvételek szerint a pilóta csak pár perccel azt követően jelezte az üzemanyag kifogyását és az áramellátó rendszer leállását, hogy első ízben engedélyt kért egy „elsőbbségi leszállás megkezdésére". Ez azonban nem ugyanaz, mintha a férfi rendkívüli helyzetre hivatkozott volna: ha így tesz, a légiforgalmi irányítás diszpécsere azonnal felszabadította volna a gép számára a legközelebbi repülőtér leszállópályájának megközelítésére szolgáló folyosót.

A hangfelvételek pontos értékelése még nincs meg, de állítólag

a pilóta igencsak ködösített:

először csak arról beszélt, hogy gondok vannak az üzemanyaggal. A medellíni repülőtér légiirányítója pedig válaszul közölte, hogy egy másik, műszaki hiba miatt kitérőre kényszerülő gép közeledik a leszállópálya felé, ezért kell a Lamia-járat pilótájának még egy pár perces kitérőt tennie. Végül ez okozhatta a tragédiát.

Az ország egész területére vészjelzést adtak ki!http://www.life.hu/news/20161201-idojaras-az-orszag-egesz-teruletere-veszjelzest-adtak-ki-a-szel-miatt.htmlAz Országos Meteorológiai Szolgálat az ország egész területére figyelmeztető előrejelzést adott ki. Csütörtök éjjeltől egészen péntek éjfélig tart a vészjelzés. News--Megölte feleségét a férfi, mielőtt a metró elé ugrotthttp://www.life.hu/news/20161130-megolte-feleseget-a-ferfi-mielott-a-metro-ele-ugrott-az-ecseri-uti-megallonal.htmlReggel az Ecseri úti metrómegállónál a szerelvény elsodort egy 88 éves férfit, aki feltehetőleg öngyilkos akart lenni. Azóta kiderült, hogy öngyilkossági kísélete előtt megölte feleségét. News--Küldj képeslapot a beteg Jázminnakhttp://www.life.hu/news/20161130-a-beteg-jazmin-minel-tobb-emberto-szeretne-kepeslapot-kapni.htmlSok mindenen ment már keresztül Jázmin az élete során, és még nincs vége. Rendszeresen járnak édesanyjával orvosi vizsgálatokra, többször műtötték is a kislányt, akinek van egy kívánsága az idei ünnepekre: minél több embertől szeretne képeslapot kapni! News--Kiderült Katalin hobbija: imád színezni a hercegnőhttp://www.life.hu/news/20161129-kiderult-katalin-hercegno-hobbija-vilmos-herceg-felesege-imad-szinezni.htmlKatalin hercegnőről csak annyit tudunk, hogy stílusosan öltözik, rengeteg kötelezettsége van, miközben neveli gyermekeit. Most azonban kiderült, mivel kapcsolódik ki mindenki kedvenc hercegnője. News--Középkorú férfit sodort el a 3-as metróhttp://www.life.hu/news/20161130-3-as-metro-sodort-el-egy-ferfit.htmlPótlóbusz járt az M3-as metró helyett Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér között, mivel az Ecseri úti megállónál szerda reggel baleset történt: elsodort egy középkorú férfit a szerelvény. News--Hagyták a hóban reszketni a 3 éves pucér kisfiúthttp://www.life.hu/news/20161129-3-eves-kisfiut-kinoztak.htmlNem csak hagyták a hóban fagyoskodni a 3 éves kisfiút, hanem videót is készítettek róla, ahogy reszket... NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.