Veronai tragédia: Szerdára fejezhetik be az áldozatok azonosítását

Fotó: Csanádi Márton - Origo -
veronai buszbaleset azonosítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy arról korábban a Life.hu beszámolt, nem sokkal dél után megérkezett a negyedik súlyos sérült is a Honvédkórházba. Közben kiderült, kik vezették a tragikus balesetet szenvedő autóbuszt, és most azt is megtudtuk, mikorra fejezhetik be leghamarabb az áldozatatok azonosítását.

A Moszkvában tárgyaló Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter közölte, hogy az olasz hatóságok a halálos áldozatoktól vett DNS-mintákat hétfőn Milánóba küldik, ahol a tervek szerint

szerdára, de legkésőbb csütörtökre befejezik az azonosítást.

Megemlékezők mécsest gyújtanak az előző napon este történt buszbaleset áldozatainak emlékére Fotó: Csanádi Márton - Origo

Közben megérkezett a negyedik súlyos sérült is Magyarországra. A Honvédkórház tájékoztatása szerint a vasárnap hazaszállított három sérült állapota stabil. A Kossuth Rádió híradása szerint egy 50-60 év közötti férfi és egy hasonló korú nő másod- és harmadfokú égési sérülésekkel a kórház plasztikai sebészetére, a harmadik sérült végtagtöréssel és enyhébb égésekkel az ortopédiára került.

Mindhárman maguknál vannak és kommunikálnak.

A kormány hétfőre nemzeti gyásznapot rendelt el, felvonták, majd félárbócra eresztették a nemzeti lobogót az Országház előtt. A Szinyei Merse Pál Gimnázium elé folyamatosan érkeznek a megemlékezők, a bejárati előtti részt virágok és mécsesek borítják.

/1701/Veron201712117440

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.