Szívmegállás okozta a 17 éves birkózó, Rózsa György halálát

Forrás: Thinkstock -
halál szívmegállás birkózó Rózsa György
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Váratlanul hunyt el a 17 éves Rózsa György, az FTC birkózója. Edzés közben lett rosszul, az orvosok már nem tudták megmenteni az életét. Kiderült, hogy halálát szívmegállás okozta.

Tragikusan fiatalon, mindössze 17 évesen távozott az élők sorából az FTC ígéretes birkózója, Rózsa György. A fiatal edzésen lett rosszul, megállt a szíve. Ott azonnal megkezdték az újraélesztését a mentők kiérkezéséig. Sajnos azonban az orvosok már nem tudták megmenteni az életét.

"Az edzés vége felé jártunk, amikor az egyik feladatnál ivószünetet kaptak a srácok. Amikor mondtam, hogy folytassuk,

Gyuri nem állt fel a földről. Remegni kezdett, az izmai begörcsöltek"

- mondta edzője, Széles József. Hozzátette, természetesen azonnal segítséget hívtak és megkezdték az újraélesztését is.

Amikor mondtam, hogy folytassuk, Gyuri nem állt fel a földről (képünk illusztráció) Forrás: Thinkstock

"Azonnal hívtuk a mentőt, amíg kiértek, az ő telefonos utasításaik alapján megkezdtük az újraélesztést.

Én elrohantam a defibrillátorért, egy orvos apuka is segített. A kiérkező mentők átvették és beszállították az irgalmasrendi kórházba. Feszülten várakoztunk, aztán egy óra múlva megérkezett a szörnyű hír. György élt-halt a birkózásért, pár éve 117 kilósan került a klubhoz, kőkemény munkával 84 kilóra lefogyott, és mindent megtett, hogy eredményes birkózó legyen.

Halálhíre az egész sportágat sokkolta"

- idézi a Bors az edző beszámolóját a tragédiáról. Sike András szakosztályvezető telefonon értesült a tragédiáról. "Telefonon kaptam a szörnyű hírt. Mindenki nagyon szerette Gyurit, szorgalmas, kedves srác volt, igazi vezéregyéniség. Egyelőre nem tudjuk, mi történhetett. Az edzések szakszerűen zajlottak, neki pedig érvényes sportorvosi engedélye volt" - mondta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.