veronai buszbaleset azonosítás áldozat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Befejezték a veronai buszbaleset áldozatainak azonosítását. Ezt hétfőn az olasz rendőrség jelentette be.

Január 20-án éjjel egy magyar busz balesetet szenvedett Verona közelében. A tragédiában 16 ember életét vesztette, és több mint húszan megsebesültek. Hétfőn bejelentette az olasz rendőrség, hogy az összes áldozatot sikerült azonosítaniuk a DNS-ük alapján.

Gyertyagyújtás és megemlékezés a 16 halott diákra a Szinyei Merse Gimnázium előtt 2017. január 23-án Fotó: Szabó Gábor - Origo

Azt a két sérültet is, akik még Olaszországban fekszenek kórházban. Őket is DNS-minta alapján azonosították, ugyanis olyan súlyosak a sérüléseik, hogy a hozzátartozóik nem ismerték fel őket – írja az MTI. A baleset kiváltó oka nem ismert, egyelőre csak feltételezések vannak arról, hogy mi okozhatta a szörnyű tragédiát. Szó volt lassú defektről és arról is, hogy a sofőr vétkezett. Ő lehet a baleset egyik túlélője: az a súlyos sérült, akit még Olaszországban kezelnek.

„Ezt csak túlélni lehet" – A buszbaleset egy pszichológus szemével

Január 20-án egyelőre tisztázatlan okokból egy olasz autópályán a felüljáró oszlopának ütközött egy magyar gimnázium diákjaival, tanáraival és hozzátartozóikkal teli busz. A jármű teljesen kiégett, a tragédia következtében 16-an haltak meg – köztük diákok, tanárok és családtagjaik. Miképp lehet feldolgozni egy ilyen traumát? Hogyan segít mindebben a pszichológia? Ennek jártunk utána szakértőnk segítségével.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.