Időjárás: csak tegnap több mint 500-an sérültek meg a csúszós utak miatt

Fotó: Hirling Bálint - Origo -
időjárás sérülés baleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csak a fővárosban több mint 500 sérültet láttak el a mentősök tegnap, akik többnyire a csúszós utak miatt sérültek meg. Ez ma sem lesz másként, sőt valószínűleg megduplázódik a balesetet szenvedettek száma.

Folyamatosan csörögtek a telefonok a mentőszolgálatnál, csak délután 3 óráig több mint ötszázszor riasztották a segítőket a fővárosban. Átlagosan 15-20 százalékkal volt több dolguk a mentőknek, mint egy átlagos napon. Elsősorban az elcsúszás és elesés miatt következtek be sérülések. Többnyire lábtörést, fejsérülést és agyrázkódást kellett ellátniuk a mentősöknek.

Több mint 500-an sérültek meg az időjárás miatt csak a fővárosban Fotó: Hirling Bálint - Origo

Kora reggeltől elkezdődtek a riasztások, annyira sok értesítést kaptak, hogy előfordult, egy mentőkocsit két címre is kiküldtek - tájékoztatta az MTI-t Győrfi Pál. Sok autó is balesetezett, a több feladat miatt növelték a szolgálatban lévő járművek számát, ugyanis ez valószínűleg ma sem lesz másként, sőt. Az Országos Mentőszolgálat szóvivője szerint ez a szám már délelőtt megduplázódik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.