Hős rendőrök mentettek ki egy kislányt a jégpáncél alól

Forrás: Police.hu -
mentés rendőr hőstett
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kislány rászaladt a jégre, de az beszakadt alatta. Életveszélybe került, de a két rendőrnek köszönhetően a 13 éves gyermeknek nem lett komoly baja.

A lány épp a kutyáját sétáltatta a 18. kerületben, amikor az állat hirtelen felindulásból a befagyott tó közepére szaladt. A kislány is követte a kutyát, ám alatta beszakadt a jég, és nem tudott kimászni a vízből. Egy járókelőnek tűnt fel a kiáltozás a víz felől, aki azonnal riasztotta a rendőröket.

"Miután hallottuk a rádióban a riasztást, két perc alatt a helyszínre értünk" – mesélte Vágó Zoltán törzszászlós és Kopasz Zsolt törzsőrmester.

Kopasz Zsolt törzsőrmester és Vágó Zoltán törzszászlós Forrás: Police.hu

Sajnos a jégpáncél nagyon vékonynak tűnt, ezért nem tudtak bekúszni a bajba jutott gyermekért, de hősies cselekedetüknek köszönhetően így is megmentették az életét.

"Ledobtuk a kabátunkat, és pólóban a tóba gázoltunk. A jeget a karunkkal törtük, ami több helyen megvágott, de ez nem számított."

Amikor elérhető távolságba kerültek, a gyermeket a karjainál fogva húzták ki a partra. Mire kijutottak a szárazföldre, a rendőr kollégák és a katasztrófavédelem szakemberei már a helyszínen voltak. Azonnal be kellett takarni a kislányt, akinek testhője már csak 27 fok volt.

"Visszamentünk a kapitányságra, és vettünk egy forró zuhanyt, majd száraz ruhába bújva folytattuk a szolgálatot" – tájékoztat a Police.hu

Folyóba fagyva találták meg a Sajószentpéterről eltűnt kislányt

A tűzoltók sötétedés után lámpák és hőkamerák segítségével próbálták felkutatni a gyermeket, akinek eltűnését 2017. január 8-án 16 óra előtt jelentették be. A kétségbeesett édesanya a Kazincbarcikai Rendőrkapitányságtól kért segítséget a kislány felkutatásához. Olvass tovább itt...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.