80 ember alkotta lánc mentett meg egy fuldokló családot: Fotók!

2017.07.12. 15:41

Végre egy olyan történet került napvilágra, ahol nem az ember széthúzása okozott bajt, hanem az összetartás mentett meg életeket. Még több ilyenre lenne szüksége a világnak. 

Florida egyik strandján történt a nem mindennapi esemény. Derek Simmons épp a családjával fürdőzött, mikor egy vízpart mellett pánikoló emberre lett figyelmes. Kiderült, hogy a férfi valóban joggal esett pánikba: tőlük nagyjából 90 méterre fuldokoltak néhányan a vízben. 

Utólag kiderült, hogy a bajba jutottak egy család tagjai voltak, akik közül a nagymama úszás közben szívrohamot kapott, a többiek pedig őt próbálták kihozni a vízből, ám a hatalmas hullámok és az erős áramlatok miatt hamar fogyott az erejük. 

Derek Simmons azonban nem teketóriázott, pillanatok alatt összetoborzott maga körül mindenkit akit csak látott, hogy egymást kezét megfogva alkossan láncot, és mentsék meg az életveszélyben lévő családot. 

"Eleinte nem akartak sokan csatlakozni, mert mindenki önmaga testiépségét féltette, de egy kis idő után, ahogy látták, hogy együtt veszélytelenül tudunk segíteni másokon, pillanatok alatt összegyűlt 80 ember"  - mesélte Derek a TheGuardiannak

életmentésfuldoklás