Ma éjszaka láthatók a Perseidák

Forrás: Landy-Gyebnár Mónika -
perseidák
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ma éjszaka láthatók majd az égen a Perseidák, így hullócsillagok százait is láthatják, akik ébren maradnak. 

A tudósok azt állítják, hogy a meteorraj mögött egy jeges üstökös vészesen közel kerül majd a bolygónkhoz. A becsapódás ereje 30-szor nagyobb lenne, mint az, amely miatt kipusztultak a dinoszauruszok. Sőt, egyes számítások szerint 20 millió hidrogénbombának megfelelő energia szabadulna fel - írja a Daily Star.

Ethan Siegel asztrofizikus szerint az aszteroida mérete és sebessége miatt végzetes katasztrófa lenne, ha ütközne a Földdel. Állítja, ha most megússzuk, 2126-ig nem kell tartani ilyesmitől.

Nos, ha a világ végére nem is készülünk, a hullócsillagokat megnézhetjük. A meteorok megfigyeléséhez nem szükséges semmilyen távcső. Elég egy polifoam, hálózsák, kerti szék, amelyből kényelmesen szemlélheted a meteorokat. Egy-egy hullócsillag láttán pedig ne felejts el kívánni valamit, hiszen a legenda szerint, ha ilyen jelenséget fedezel fel és kívánsz valamit, az teljesül!

Forrás: Landy-Gyebnár Mónika

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.