Terrortámadás Barcelonában: emberek közé hajtott egy teherautó

Forrás: MTI/AP/Oriol Duran -
Barcelona terrorcselekmény
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy fehér furgon hajtott a tömegbe késő délután a La Ramblán, Barcelona szívében. 13-an meghaltak, és körülbelül 50-en megsérültek a város legzsúfoltabb sétálóutcájában. A sofőr egy muszlim férfi, aki a gázolás után elmenekült helyszínről, és egy közeli étteremben ejtett túszokat.

Többen épp a lámpánál akartak átmenni, amikor elgázolta őket a fehér furgon. Szemtanúk szerint a kocsi a sétálóutca egyik végénél hajtott fel a zsúfolt útra, majd nagy sebességgel megindult. Az emberek jajveszékelve menekültek, több gyalogost elgázolt a kocsi. Végül egy újságárus bódéjának csapódott neki.

Forrás: MTI/AP/Oriol Duran

Az Espana Diario szerint eddig 13 halottja van a támadásnak, köztük egy kislány. Az El Periódico szerint 64-en megsérültek, ebből 31 súlyos sérült, a The Local szerint három gyerek is van a sérültek között. A katalán belügyi tanácsos szerint azonban egy halottja és 32 sérültje van a támadásnak, ebből 10 súlyos sérült. A spanyol belügyminiszter megerősítette, hogy 13 halottja, és 50 sebesültje van a támadásnak.

A barcelonai rendőrség terrortámadásként kezeli az esetet, mivel a sofőr elmenekült a helyszínről - írja a Metro.co.uk. A lap információi szerint két fegyveres berontott a La Boquería piachoz közeli török étterembe, és túszul ejtették a vendégeket. Az MTI szerint az egyik fegyveres maga a tömegbe gázoló sofőr. A The Local szerint a török étterem neve Luna De Istanbul, amit már körülvettek a rendőrök.

Részletek az Origón.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.