Teréz körúti robbantás: P. László ügyvédje szerint nem a védence írta a zsaroló levelet

Forrás: TV2 -
Teréz körúti robbantás P. László ügyvéd levél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Teréz körúti robbantót már nem pusztán a merénylet elkövetésével gyanúsítják, laptopján ugyanis találtak egy zsaroló levelet, amelyben egy millió eurót követelt volna a Belügyminisztériumtól. Ügyvédje szerint azonban nem ő írta azt az üzenetet.

P. Lászlót azzal gyanúsítják, hogy a Teréz körúton egy általa készített robbanószerkezetet léptetett működésbe, ezzel pedig két járőrt is megsebesített. Elfogása után sokáig tagadta, hogy ő robbantott volna, később mégis beismerő vallomást tett. Már azonban nemcsak robbantással, hanem terrorcselekmény előkészítésével is vádolják, ugyanis számítógépén egy levelet találtak, melyet a Belügyminisztériumnak címeztek.

A Teréz körúti robbantó ügyvédje szerint nem a védence írta a zsaroló levelet Forrás: TV2

Az üzenetben egymillió eurót követelt, különben sokkal nagyobb bombát robbantott volna. Az e-mailt nem küldte el, és az ügyvédje szerint nem is ő írta.

Kihallgatásakor ugyanis kiderült, hogy olyan szó is szerepel a fenyegető levélben, amit ő soha nem használ.

Blikknek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.