Kirúgta a szexuális zaklatással vádolt Harvey Weinsteint a The Weinstein Co. produkciós vállalat

szexuális erőszak metoo Harvey Weinstein zaklatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Azonnali hatállyal kirúgta Harvey Weinsteint a The Weinstein Co. produkciós vállalat, ahol a szexuális zaklatással vádolt Oscar-díjas filmmogul eddig társelnöki posztot töltött be - közölte a cég vasárnap.

Távozásával testvére, Bob Weinstein társelnök és David Glasser vezérigazgató irányítja a céget.
A The Weinstein Co. igazgatótanácsa közleményben tudatta, hogy döntését "a Harvey Weinstein viselkedéséről az elmúlt napokban kiderült információk fényében" hozta meg és azonnali hatállyal felbontották a szerződését, amiről Weinsteint már értesítették".

Harvey Weinstein az alkalmazottait és több színésznőt is molesztált Forrás: AFP/Yann Coatsaliou

A The New York Times csütörtökön számolt be arról, hogy Harvey Weinstein évtizedeken át zaklatta szexuálisan női alkalmazottait és számos színésznőt. Az Oscar-díjas filmmogul a lapban tagadta az ellene felhozott vádakat. A riportban többen, köztük Ashley Judd színésznő idézték fel, mi történt.
A filmmogul bocsánatkérésében elismerte, hogy a múltban sok fájdalmat okozott kollégáinak viselkedésével, de hozzáfűzte, hogy azóta igyekezett jobb emberré válni. A közleményben arra hivatkozott, hogy a hatvanas-hetvenes években még mások voltak a munkahelyi viselkedési normák: "Azóta megtanultam, hogy ez nem kifogás, az irodában és azon kívül sem. Senki számára".

A 65 esztendős Harvey Weinstein az elmúlt három évtizedben Hollywood egyik legbefolyásosabb filmmoguljává vált, produkciós vállalatával számos Oscar-díjas film, köztük a Ponyvaregény és a Szerelmes Shakespeare elkészítésén dolgozott, sok színész és rendező karrierjét segített elindítani, és rendkívül sikeres Oscar-kampányokat irányított a fivérével, Bob Weinsteinnel közös Miramax cégével.

A Weinstein-testvérek 2005-ben hozták létre The Weinstein Co. néven új produkciós vállalatukat.
Harvey Weinstein olyan Oscar-díjas filmek vezető producere volt, mint Az angol beteg, a Chicago, A Gyűrűk Ura - A király visszatér, A király beszéde és a The Artist - A némafilmes.
Weinstein 2007 óta él házasságban Georgina Chapman divattervezővel, két közös gyermekük van.

Teréz körúti robbantás: P. László ügyvédje szerint nem a védence írta a zsaroló levelethttp://www.life.hu/news/20171009-a-terez-koruti-robbanto-ugyvedje-szerint-nem-a-vedence-irta-a-zsarololevelet.htmlA Teréz körúti robbantót már nem pusztán a merénylet elkövetésével gyanúsítják, laptopján ugyanis találtak egy zsaroló levelet, amelyben egy millió eurót követelt volna a Belügyminisztériumtól. Ügyvédje szerint azonban nem ő írta azt az üzenetet. NewsOrigoVeronai buszbaleset: a szülők állítják, a busztársaság vezetője menekülhttp://www.life.hu/news/20171009-veronai-buszbaleset-a-szulok-allitjak-a-busztarsasag-vezetoje-menekul.htmlA Veronai buszbalesetben 16 ember vesztette életét, a szülők pedig szeretnék, ha lenne már felelőse a történeteknek. A busztársaság vezetője hallgatásba burkolózott, az áldozatok hozzátartozói azt állítják, áthárítaná a felelősséget. News--A Lost Lands fesztiválon, fényes nappal mutogatta magát és támadta le a férfiakat a nő: videó (18+)http://www.life.hu/news/20171009-fesztivalon-fenyes-nappal-mutogatta-magat-es-tamadta-le-a-ferfiakat-a-no.htmlA Lost Lands fesztiválon rögzítették az alábbi tényleg korhatáros jelenetet, amint egy szőke nő magából kifordulva sorra támadta le a férfiakat. Csak felhúza a szoknyáját, és mehetett is a móka. A fesztiválozók pedig nem hittek a szemüknek. NewsOrigoKiderült, kit keres a rendőrség a 10 éve eltűnt Maddie McCann ügyébenhttp://www.life.hu/news/20171009-kiderult-kit-keres-a-rendorseg-a-10-eve-eltunt-maddie-mccann-ugyeben.htmlHatalmas fordulat állt be a Portugáliából eltűnt angol kislány, Madeleine McCann ügyében. A rendőrök végre tudják, ki az a személy, aki mindent elmondhat nekik.News--Két fiatal fehér tigris mart halálra egy gondozóthttp://www.life.hu/news/20171009-ket-fiatal-feher-tigris-mart-halalra-egy-gondozot.htmlHalálra mart két fiatal fehér tigris egy gondozót a dél-indiai Bannerghatta vadasparkban Bengaluru város mellett - írta a The Guardian online kiadása vasárnap.News--Ez történik, ha a delfinek és a mókusok összehaverkodnakhttp://www.life.hu/news/20171008-cuki-video-delfinekrol-akik-imadjak-a-mokusokat.htmlMi történik, ha két mókus odatéved a delfinek medencéjéhez? Pontosan ez! Nézzétek meg, mert nagyon cuki! News--







Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.