Kirúgták az ELTE professzorát szexuális zaklatás miatt

Forrás: Shutterstock -
ELTE kirúgás szexuális zaklatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy alkalmazott vádolta meg az ELTE egyik professzorát szexuális zaklatással, az ügyben zajlott vizsgálat lezárult: az egyetem azonnal kirúgta az oktatót szexuális zaklatás miatt. 

Az ELTE egyik professzorát szexuális zaklatással vádolta egy alkalmazott. Néhány napja Tumblr-en jelent meg az áldozat névtelen posztja, arról, miket kellett eltűrnie a professzortól. "Nettó ... fizuért tűrtem, hogy zaklasson, fogdosson, nyalogasson. Akárhányszor kértem segítséget, engem hibáztattak, hogy miért nem rúgtam torkon stb." - olvasható a bejegyzésben. Az egyetem etikai vizsgálatot indított az ügyben, amelynek eredményeként azonnali hatállyal kirúgták a professzort szexuális zaklatás miatt.

Szexuális zaklatás miatt menesztették az ELTE professzorát Forrás: Shutterstock

"

A folyamatos és megengedhetetlen testi közeledés, a szexuális tartalmú verbális és fizikai megnyilvánulások

Az ELTE Központi Etikai Bizottsága a legsúlyosabb etikai szankciókat alkalmazta a panaszolttal szemben. Az ELTE rektora pedig munkáltatói jogkörében eljárva, azonnali hatállyal megszüntette a vezető státuszú oktató közalkalmazotti jogviszonyát" - írta közleményében az ELTE. Az Index úgy tudja, hogy a menztett professzor nem más, mint Mikonya Györgyről, a Tanító- és Óvóképző Kar dékánja. Azé a karé, amelynek néhány évvel ezelőtti gólyatáborán szexuális erőszak történt.

Kerényi Miklós Gábor az ATV Híradójának nyilatkozott http://www.life.hu/news/20171107-kerenyi-miklos-gabor-az-atv-hiradojanak-nyilatkozott.htmlKerényi Miklós Gábort, az Operettszínház zaklatással vádolt rendezőjét ma menesztették állásából. A színház közleményt adott ki, amire Kerényi is reagált közösségi oldalán. News--Lady Gaga tetoválását varratják magukra a nemi erőszak áldozatai: fotóhttp://www.life.hu/news/20171107-lady-gaga-tetovalasat-varratjak-magukra-a-nemi-eroszak-aldozatai.htmlA #metoo után közös tetoválással fognak össze a szexuális erőszak túlélői a közösségi oldalakon. Mindenki azt a mintát varratja magára, melyet körülbelül egy éve Jacqueline Lin illusztrátor tervezett, aki szintén áldozat volt. NewsOrigoMenesztették az ELTE dékánjáthttp://www.life.hu/news/20171107-menesztettek-az-elte-dekanjat.htmlPár napja adtunk hírt róla, hogy szexuális zaklatással vádolják az ELTE egyik professzorát. Egyelőre nem tudni, hogy a dékán menesztése összefüggésben van-e a botránnyal.News--A Marson töltött előző életére emlékszik egy fiú http://www.life.hu/news/20171107-egy-orosz-fiu-elozo-eleteben-a-marson-elt.htmlA fiú kicsi kora óta furcsa dolgokat állít. Nem tudni honnan szedi ezeket, hiszen senki sem beszélt körülötte a Marsról és ufókról. Ő mégis szentül hiszi, hogy közülük való. NewsOrigoKirúgta az Operettszínház Kerényi Miklós Gáborthttp://www.life.hu/news/20171107-kirugta-az-operettszinhaz-kerenyi-miklos-gabort.htmlA rendező zaklatási botrányba keveredett: tegnap az ATV műsorában egykori táncosa beszélt arról, mit tett vele Kerényi. Az Operettszínház ma közleményt adott ki az üggyel kapcsolatban. News--Gépkocsi hajtott bele egy ausztráliai iskolába, több gyerek meghalt és megsérülthttp://www.life.hu/news/20171107-gepkocsi-hajtott-bele-egy-ausztraliai-iskolaba-tobb-gyerek-meghalt-es-megserult.htmlSzemélygépkocsi hajtott bele kedden egy ausztráliai iskola melléképületébe, és halálra gázolt két gyereket, 23-nak pedig sérüléseket okozott - közölte a rendőrség. A hatóságok nem gyanakszanak szándékosságra.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.