Búcsú a jó időtől: hamarosan mi is érezhetjük az amerikai hideg hatását

2018.01.08. 21:06

Bár egyelőre szokatlanul enyhe az időjárás, a hónap végére várhatóan mi is érezhetjük majd a Kanadában és az Amerikai Egyesült Államokban tomboló kemény tél hatását.

Míg tavaly ilyenkor annyira hideg volt, hogy a Balaton jegén lehetett korcsolyázni, addig idén igen enyhe az idő. Nem marad ez azonban így örökre, sőt már nem kell sokat várni a lehűlésre, pár nap és újra visszaáll minden a régi kerékvágásba. Németh Lajos a TV2 műsorában elmondta, most hétvégén nem csak a napi, de az éjszakai melegrekord is megdőlt. Ellenben a világ túlsó felén, az Amerikai Egyesült Államokban rettentő hideg van és halálos áldozatokat szedő vihar tombol. A meteorológus szerint két-három hét múlva mi is érezhetjük ennek hatását.

Most Európában lényegében sehol nincs hideg, de azért január végén, február első napjaiban nagy valószínűséggel visszatérhetnek a mínuszok. Mint ahogyan már most hétvégén is mínuszos lesz a hőmérséklet." – mondta Németh Lajos, aki később arra a kérdésre, hogy várható-e nagyobb havazás márciusban, viccesen azt válaszolta, hogy itt már mindenre számíthatunk és mindennek az ellenkezőjére is.

Németh Lajosidőjárástélfagy