Időjárás: a szakértő szerint az extrém hideg nagyon megterheli a szervezetet

Forrás: Csudai Sándor - Origo -
időjárás hideg idő szakértő tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az érkező extrém hideghullám nagyon megterheli a szervezetet - mondta Pintér Ferenc meteogyógyász az M1 aktuális csatornán szombaton.

Különösen veszélyesnek nevezte, hogy a kifejezetten enyhe tél után jön a hidegbetörés, így az átlagosnál jobban megviseli majd az embereket. Hozzátette, az erős szél tovább rontja a hőérzetet.

A szakértő szerint a keringési problémákkal, illetve a magas vérnyomással küzdők esetében gondot okozhat, hogy a drasztikusan csökkenő hőmérséklet miatt az erek beszűkülnek, emelkedik a vérnyomás, ami megterheli a szívet. Az extrém hideg erősíti azokat a folyamatokat is, amelyek a trombózisveszélyt növelik, valamint kedvezőtlenül befolyásolja a görcsös panaszokat, így a koraszülések száma is emelkedhet - mondta.

Az egészséges emberek is sokkal fáradékonyabbak lehetnek, a legyengült immunrendszer miatt nő a fertőzésveszély, illetve romlanak a reflexek, és ez a balesetveszélyt is növeli.

Pintér Ferenc arra is felhívta a figyelmet, hogy nagyon hideg időben nem szabad tartósan a szabadban lenni, rövid idő alatt kialakulhatnak fagyási sérülések.

A Dal 2018: sokkot kaptak a győztes zenekar, az AWS tagjaihttp://www.life.hu/sztarok/20180225-a-dal-2018-sokkot-kaptak-a-gyoztes-zenekar-az-aws-tagjai.htmlA 63. Eurovíziós Dalfesztiválon, Portugáliában az AWS fogja képviselni Magyarországot. Az együttes a A Dal fináléja után nyilatkozott. Elmondták, miért voltak annyira sokkos állapotban, amikor megtudták, ők mehetnek Lisszabonba. TV + Sztárok--Kiderült, ki Kenderesi Tamás barátnőjehttp://www.life.hu/sztarok/20180224-kenderesi-tamas-es-szilovics-fanni-osszejottek.htmlMár nem szingli Kenderesi Tamás, olimpiai bronzérmes úszónk. Újra összejött a Győr kézliabdacsapatának balátlövőjével, Szilovics Fannival.TV + SztárokFotó: Szabó Gábor - OrigoA Dal 2018: az AWS nyert a Viszlát nyár című számmalhttp://www.life.hu/sztarok/20180224-a-dal-2018-az-aws-nyert-a-viszlat-nyar-cimu-szammal.htmlAz AWS és a Viszlát nyár című szám nyerte A Dal 2018 című show-műsort. TV + SztárokOrigoTitkosszolgálati eszközökkel figyelik meg az Oltári csajok színészéthttp://www.life.hu/sztarok/20180224-titkosszolgalati-eszkozokkel-figyelik-meg-az-oltari-csajok-szineszet-rtl-2.htmlKisebb-nagyobb titkai mindenkinek vannak, egyesek ráadásul kínosan ügyelnek arra, hogy elhallgassák őket mások elől. Akik viszont szimatot fognak, azon ügyeskednek, hogy kiderítsék az igazságot. De mindenáron, akár tisztességtelen eszközöket is bevetve?! Az Oltári csajok péntek esti epizódjában éppen erre láthattunk példát! TV + SztárokOrigoEzt üzente a leszbikus színésznő utoljára szerelmének, Krencsey Hellánakhttp://www.life.hu/sztarok/20180224-ezt-uzente-a-leszbikus-szineszno-utoljara-szerelmenek-krencsey-hellanak-viaszbaba.htmlHónapok óta követhetjük Krencsey Helga, a Viaszbaba szerzője blogját. A fiatal nő most megosztotta a színésznő utolsó, neki írt üzenetét. TV + SztárokOrigoMacskáival vigasztalódik Vajna Timihttp://www.life.hu/sztarok/20180224-macskaival-vigasztalodik-vajna-timi-timea.htmlKöztudott, Vajna Timi imádja a macskáit, akik úgy tűnik a nehéz napokban is vigaszt nyújtanak számára. TV + SztárokOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.